Geen widgets gevonden in de zijbalk

In september 2019 verscheen Santeboutique, het nieuwste album van Arno. Uiteraard wordt er ter promotie van het nieuwe album uitgebreid op tournee gegaan maar de covid-19 crisis en de kankerdiagnose besliste er anders over. Sindsdien werden bijna alle concerten van Arno geschrapt! CC Zwaneberg en Manege De Cavalerie uit Zonderschot (Heist-op-den-Berg) haalt Arno (Hintjens) binnen en geeft een concert voor vierhonderd toeschouwers. Wie geen kaart heeft kunnen bemachtigen, kan hier tal van leuke anekdotes lezen over ’s lands bekendste rocker.

Oh la la la, c’est magnifique!

De Oostendenaar die met TC Matic de hele Belgische muziekscene op zijn kop zette en later solo zijn eigen weg koos. Vorig jaar september verscheen zijn nieuwe soloplaat Santeboutique waar op de hoes te zien is hoe Arno (Hintjens) een schop in het zand geeft en zo gedroeg hij zich ook tijdens het optreden. We krijgen een zeer gevarieerde set voorgeschoteld met nieuw en oud werk. They Are Coming, Santeboutique en Lady Alcohol Wie Arno een beetje kent weet natuurlijk dat zijn geboortestad niet Brussel is maar Oostende. En dat vertaalde zich in een pracht van een nummer dat tot Oostende Bonsoir werd gedoopt. Arno (Hintjens) voelde zich daarbij niet te beroerd om zich gewillig op een stoel te begeven, zodat enkel het lied nog de kans kreeg om te stralen. Allemaal nummers uit zijn nieuwe plaat Santeboutique. Arno oogt soms fragiel en is soms zeer ingetogen in de tragere nummers daarna smijt hij de boel weer open en gaat vol vooruit. Wel zorgde hij tussen de nummers door met typische Arno nonsens ervoor dat het publiek meermaals konden lachen. Naarmate de set vorderde kwamen er ook oudere songs uit het omvangrijke oeuvre van Arno aan bod en hier werd niet zomaar voor gekende hits geopteerd. Zo kregen we bijvoorbeeld Vive ma liberté, Il est Tombé Du Ciel, Whoop That Thing en Funky Or Not, voor de kiezen. Maar het publiek kreeg ook waarvoor het gekomen was zoals steeds doken er een paar TC Matic-songs op zoals Oh La La La, Que pasa en natuurlijk die ene klassieker met dat kleintje dat ver kan schieten Putain putain! Een mooi rijtje aan nummers die de emotionele rollercoaster schetsen waarvan Arno ons nog steeds kan overtuigen om in te stappen. Dat Arno geen normale is, dat wisten we allang. Maar als je op die leeftijd (71 jaar), en na een chemobehandeling nog steeds de pannen van het dak kan rocken dan zet ik gerust mijn pet af! Muziek maken is zijn passie en zijn doel, en zoals Arno altijd zegt Merci Godverdomme!

Setlist:
They Are Coming – Que pasa – Santeboutique – Middle Class and Blue Eyes – Oostende bonsoir – Vive ma liberté – living on my instinct – Whoop That Thing – Il est tombé du ciel – Lady Alcohol – ma mere – The Parrot Brigade – Meet te freeeks – Funky You’re Not – Oh la la la – Putain putain Nager – Ha ha

Report/Pix: Wim Wuyts

Door Peter