Geen widgets gevonden in de zijbalk

Don’t Follow Me I’m Lost is de titel van de nieuwe EP van Admiral Freebee voorzien van schitterend artwork door Rinus Van de Velde.

 Wie de voorbije tijd heeft opgelet, wist het al: Admiral Freebee is terug, but not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere om zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Hij stortte zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, en allerhande electronica, en nam demo’s op met zijn smartphone. Waarna de admiraal liefst twéé verschillende bandbezettingen naar de studio sommeerde, voorzien van goed volk als Jasper Maekelberg (Faces On TV), Alain Gevaert (dEUS), en Mario Goossens (Triggerfinger). Laag na laag gaven ze de tracks vorm, en ontstond een intrigerende nieuwe sound. Van het filmische pareltje No Ordinary Moments gaat het naar een vintage Freebee-refrein in On A Day Like This One. De klassieke melodie van The Wonder of Life drijft op een peinzende baslijn die de luisteraar naar een wonderlijk eindkoor leidt, en This Dream of You swingt de elektronische pan uit.

 Ook vocaal zoekt Van Laere nieuw gebied op, van donker gemijmer naar ijzingwekkende falsetto’s, bijgestaan door Karolien van Ransbeeck (Few Bits) en Judith Okon. Kortom: wie bereid is Van Laere op deze EP te volgen, vindt zichzelf alras terug in wonderschoon, nieuw muzikaal gebied. Maar verloren, nee, dat oogt de Admiraal allerminst!

 Samen met Senne Guns nam Tom Van Laere een duik in de unieke wereld van Rinus Van de Velde. Bekijk hier de sessie van This Dream Of You, een van de nummers die 9 oktober op Don’t Follow Me, I’m Lost verschijnt.

THIS DREAM OF YOU (LIVE)

Door Peter