Geen widgets gevonden in de zijbalk
Artists Unlimited (AU!) – opstart van een nieuw streaming-platform, voor en door artiesten. Het eerste online AU! streamingfestival gaat door op 26/04

.

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om alle grote festivals deze zomer af te gelasten, sloeg vorige week in als een bom. Een zware klap voor artiesten, organisatoren én muziekliefhebbers. Artists Unlimited (een collectief van artiesten en muziekfans) bleef echter niet bij de pakken zitten en besloot: de show must go ONline! In samenwerking met Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique organiseert het collectief op zondag 26 april het allereerste Belgische Livestream Festival. Niet op de festivalweide, wel in uw kot – via livestream. Op de affiche: Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé + Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma en Susobrino. Gastvrouw van dienst is Sofie Engelen. Om geluids-, beeld- en streamingkwaliteit van de bovenste plank te kunnen garanderen, werkt Artist Unlimited bovendien samen met productiehuizen CK Productions en Videohouse.
Artists unlimited! Wil dus – letterlijk en figuurlijk – een positieve noot brengen in volle crisistijd.

Hoe, waarom en wat 
Alternatieve bron van inkomsten én inclusieve toegang tot livemuziek
Het Livestream Festival is maar het begin. Artists Unlimited wil blijvende oplossingen bieden voor de muzieksector. Tijdens én ook na Covid-19. Professionele livestreams kunnen immers een aanvullende bron van inkomsten zijn voor artiesten in het tijdperk Covid-19.Bezoekers en sympathisanten kunnen niet enkel een ticket kopen voor het Livestream Festival, maar ook een donatie doen waarmee Artists Unlimited haar platform verder kan ontwikkelen. Eens het platform is ontwikkeld geeft dit toegang aan alle lagen van de maatschappij: andersvaliden zitten op de eerste rij, kansarmen krijgen aan een democratische prijs toegang tot een concert waar ze anders misschien moeilijker zouden komen. Artists Unlimited maakt via het AU!-platform een laagdrempelige connectie tussen artiesten en het grote publiek. Fans kunnen in de vorm van workshops en vlogs een kijkje krijgen in het dagelijkse leven van hun favoriete artiesten, artiesten kunnen het publiek dan weer op de hoogte houden van nieuw materiaal.Om de ambities waar te kunnen maken, sluit het AU!-platform na het Livestream Festival op 26 april even de virtuele deuren. Artiesten kunnen vanaf dan een profiel aanmaken en content uploaden. De grote lancering staat gepland voor juni. Tegen die tijd zal Artists Unlimited voldoende input verzameld hebben om fans van allerlei genres te kunnen bedienen. Verschillende artiesten en organisatoren hebben hun interesse al laten blijken. In de loop van de zomer volgen dus ongetwijfeld nog meer samenwerkingen met grote festivals en spelers uit de muzieksector.Hoewel de focus nu ligt op muziek, hoopt Artists Unlimited het AU!-platform uiteindelijk open te stellen voor alle performing arts.
Over Artists Unlimited
Artists Unlimited vzw is een collectief van muziekliefhebbers en muzikanten dat eind maart ontstond vanuit een brainstormsessie met creatievelingen en ondernemers rond het thema ‘Hack The Crisis’. In enkele weken tijd groeide een wild idee uit tot een volwaardige non-profitorganisatie.Praktisch over het Online Festval 26/04
Een ticket kost € 10 en kan aangekocht worden via www.artistsunlimited.online. De livestream zal uitgezonden worden op zondag 26 april, van 15u30 tot 23u00. Een uur voor het festival van start gaat, krijgen de bezoekers een link om de livestream te kunnen volgen. Donaties om het AU!-platform te ondersteunen in haar verdere ontwikkeling, kunnen tijdens en na het festival gebeuren via de donatieknop .Volg Artists Unlimited op Facebook en Instagram voor de meest recente updates. Ticketverkoop start maandag 20 april via www.artistsunlimited.online.

Door Peter