Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nieuwe albumtrack ‘Wasted On You’ van Evanescence nu online (afkomstig van het eerste nieuwe album in negen jaar, getiteld ‘The Bitter Truth’)

Nieuw studio-album ‘The Bitter Truth’ in de loop van 2020 stapsgewijs uitgebracht

-Vijf Benelux shows in september 2020 met co-headliner Within Temptation-

De Amerikaanse rockband Evanescence kondigt vandaag zijn eerste nieuwe studio-album in negen jaar aan, getiteld ‘The Bitter Truth’. Het is de opvolger van het derde studio-album ‘Evanescence’ uit 2011, en zal in de loop van 2020 stapsgewijs via Columbia-Sony Music worden uitgebracht. De eerste single-video ‘Wasted on You’ gaat vandaag om 17.00 uur live in première via YouTube, waarbij zangeres Amy Lee zal deelnemen aan een Q&A (zie preview link hieronder).

De video ‘Wasted On You’ werd samengesteld uit opnames die alle bandleden (zangeres en pianist Amy Lee, bassist Tim McCord, drummer Will Hunt, gitarist Troy McLawhorn en gitarist Jen Majura) met hun eigen iPhone maakten tijdens hun huidige quarantaine, en is daardoor even fascinerend als uniek. Deze intieme video (geregisseerd door P.R. Brown in samenwerking met de band) doorbreekt de emotionele stilte en de gevoelloosheid van de huidige tijd, en weerspiegelt de persoonlijke hoogte- en dieptepunten die we momenteel allemaal dagelijks ervaren.

De video geeft de huidige gemoedstoestand van de bandleden weer: geen verbondenheid met het dagelijkse leven; gebrek aan controle; doelloosheid. De bandleden zijn alleen thuis, bij hun gezin, afwachtend wat komend gaat en proberen iets te creëren in een wereld en voor een publiek dat kleiner lijkt dan ooit. Het refrein van het nummer is actueel en universeel:

“I don’t need drugs
I’m already six feet low
Wasted on you
Waiting for a miracle
I can’t move on
Feels like we’re frozen in time
I’m wasted on you
Just pass me the bitter truth

Amy legt uit: “We hebben de muziek net zo lang opgenomen totdat we de studio niet meer in konden en maakten het op afstand af. We zijn nog steeds volop aan het schrijven voor dit album en hebben nog veel werk te doen. Mede daarom besloten we het voor dit album anders aan te pakken en de nummers afzonderlijk uit te gaan brengen. Meer specifiek: uitbrengen op het moment dat ze af zijn, om zo meer in het nu te leven met onze fans en met onze muziek. ‘Wasted On You’ was niet het nummer dat we als eerste single wilden gaan uitbrengen. Maar toen de wereld voor onbepaalde tijd in een lockdown terecht kwam en daardoor alles in één klap anders werd, veranderde ook het gevoel en de betekenis van wat we wilden zeggen. Ik heb deze songtekst niet geschreven over wat we momenteel collectief doormaken, maar op de een of andere manier geeft het wel precies dat naadloos weer. Vanuit zakelijk oogpunt is het wellicht niet heel verstandig om uitgerekend nu muziek uit te brengen. Maar wij zijn juist van mening dat mensen momenteel meer dan ooit muziek nodig hebben. Immers: wie weet wat morgen brengt? Sterker nog: wie weet of er überhaupt een morgen komt?”

Regisseur P.R. Brown vult aan: “Toen we de opnames van de bandleden bekeken, bleek vrijwel meteen dat ze allemaal dezelfde dingen ervaren. Dus koppelde ik ze aan elkaar en maakte er één lopend verhaal van.”

Het door Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Rush, Deftones) verder te produceren nieuwe album ‘The Bitter Truth’ is gebaseerd op het epische, kenmerkende geluid dat Evanescence twee GRAMMY-Awards en wereldwijd meer dan 23 miljoen verkochte albums opleverde. In de loop van 2020 zal de band stapsgewijs een reeks nummers van het album uitbrengen, met als hoogtepunt de uiteindelijke release van het volledige album.

Benelux Worlds Collide Tour (met Within Temptation) 2020
Dinsdag 8 september – Ziggo Dome Amsterdam, NL
Woensdag 9 september – Ziggo Dome Amsterdam, NL
Vrijdag 9 september – Palais 12  Brussels, BE
Zaterdag 12 september – Palais 12  Brussels, BE
Vrijdag 25 september Rockhal Esch-Sur-Alzette LUX)

Door Peter