Geen widgets gevonden in de zijbalk

VOLTAGE start fundraising project voor artiesten die in België wonen en financieel getroffen zijn door COVID19.

VOLTAGE, inmiddels gekend als festival, agency en label, zal een compilatie uitbrengen met 27 techno artiesten die in België wonen. Bezieler Steven Van Belle wil met dit project steun bieden aan artiesten die financieel getroffen worden door het corona virus en het bewijs hard maken dat heel wat top producers in België wonen.

De muziek- en eventsector krijgt klappen. Clubs en eventlocaties zijn voor onbepaalde tijd gesloten, ook platenwinkels moeten sluiten en events over de hele wereld worden geannuleerd of uitgesteld. Om in deze donkere dagen enige tegenwind te geven, worden vanuit de sector innovatieve acties ondernomen en interessante samenwerkingen opgezet. Ook heel wat offline initiatieven krijgen een online alternatief. Denk aan de talloze live streams#savethesummer, dagelijkse podcasts en virtuele events.

Ook VOLTAGE blijft niet bij de pakken zitten en brengt op 30 april een compilatie uit met daarop 27 tracks van zowel nationale als internationale techno artiesten die in België wonen en financieel lijden door de gezondheidscrisis. 75% van de opbrengst zal rechtstreeks en gelijk verdeeld worden onder de artiesten.

Steven Van Belle, oprichter van VOLTAGE, verklaart: “We wilden een nieuw fundraising project starten dat echt impact kan hebben op onze scene. Met ‘Transistor’– want dat wordt de naam van de compilatie – willen we een compensatie bieden aan artiesten die grote verliezen kennen, bijvoorbeeld omdat ze net naar een piek aan het toewerken waren, omdat hun boekingen niet meer doorgaan of omdat ze hun nieuwe track niet meer kunnen spelen voor duizenden festivalgangers. Met dit financieel duwtje in de rug hoop ik oprecht dat ze kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: muziek maken en mensen entertainen.”

Van Belle gaat verder: “Daarnaast vind ik het ook de uitgelezen kans om techno-liefhebbers te bewijzen dat er heel wat top producers in België wonen en daarop mogen we fier zijn. Maar liefst 27 artiesten hebben op het project ingetekend en samen zullen ze op de compilatie het hele techno spectrum aan bod laten komen. Zo zullen bijvoorbeeld Border One en Kr!z instaan voor de melodieuze techno, Atis en Sonhan staan dan weer gekend voor hun ambient kantje en van Jacidorex en X&trick mag je neoacid aan 140 BPM verwachten. Uiteraard zullen we vanuit het VOLTAGE-label zorgen voor een mooie coherentie en opbouw. Daarnaast hebben we voor de mastering een van de beste sound engineers ter wereld kunnen strikken: Conor Dalton. Door zijn indrukwekkend palmares – hij werkte in het verleden al samen met o.a. Daft Punk, Carl Craig, Ricardo Villalobos, Gary Beck, Slam en Pan-Pot – verwachten we veel van hem. Ook hij zal trouwens een ‘effort’ doen, hij is zo enthousiast over het project, dat hij ons een serieuze korting wil aanbieden.”

Het artwork voor de compilatie wordt verzorgd door Phaze Øne en de distributie zal door N.E.W.S gebeuren. De compilatie en afzonderlijke tracks zullen online aangeboden worden via Bandcamponline shops en alle streaming platformen. Enkele tracks kosten € 1,5 en de volledige compilatie is al verkrijgbaar voor slechts € 10. Van Belle heeft nog een laatste tip voor alle techno-fanaten: “Wie geld wil besparen en solidair wil optreden, koopt dus best direct de volledige compilatie. (knipoogt)”

DEELNEMENDE ARTIESTEN:

6SISS – Bloodymindedness
Altinbas – Moonshine
Atis – Muskus
Border One – Diva
Counterfact – Stronghold
Dardenne – Freq of Fred
Davy – Circular Days
Emily Jeanne – Unseen
Farrago – Tiempo
Foreign Material – Altar of Fate
GoldFFinch – Placide
Hadone – Your Own Personal Dream
Haissem – Confound
Jacidorex – Noise Disturbance
Jan Vercauteren – Object Of Desire
Kr!z – Scorpion’s Tale
Lunar Convoy – KREEP
Marco Bailey – Firefight
Neila – Life Plank
One Track Brain – The Savage Child
Phara – Primrose Gold
PTTRN – Kiviuq (irregular)
Radical G – One Of Them
SIWEI – C.T.BH.
Sonhan – Incubation
TWAN – Dead Freight
X&Trick – Distance Yourself

Door Peter