Geen widgets gevonden in de zijbalk
Dour onthult 24 nieuwe namen waaronder Squarepusher, Rone, Amon Tobin Presents Two Fingers, Dj Koze en Nubya Garcia!
Goed nieuws voor iedereen die graag nieuwe muziek in alle mogelijke stijlen wil ontdekken! Dour lost een hele reeks namen uit de indiewereld en de ene klinkt nog veelbelovender dan de andere. Dour Festival, dat betekent elke dag tientallen muzikale ontmoetingen en ontdekkingen die inspelen op een diepmenselijke behoefte en ervoor zorgen dat festivalgangers zich weer helemaal kunnen opladen.
In 2020 maakt Squarepusher een comeback. De grootmeester van de IDM en de drill and bass heeft een nieuw album uit, ‘Be Up a Hello’, en komt deze zomer naar Dour. Rone, de muzikale poëet die ons leven met zoete dromen verzacht, en naar wiens volgende album we vol ongeduld uitkijken, bevestigt eveneens dat hij naar Dour komt. Idem dito voor de Braziliaanse producer Amon Tobin Presents Two Fingers. Die maakte vorig jaar via de grote poort zijn opwachting met twee nieuwe albums vol afwisselende elektronische muziek en ambient.

Heel wat nieuwe namen uit Groot-Brittannië die je tot diep aan de nacht aan het dansen zullen brengen. Zo kijken we reikhalzend uit naar de mix van moderne funk, disco, soul en elektronische muziek van het duo Franc Moody, maar ook naar de power techno met vleugjes hardcore, jungle en house van Mella Dee. We zijn ook benieuwd naar de jonge producer Ross From Friends, die heen een weer springt tussen hiphop, eurobeat uit de jaren 1980 en Hi-NRG. Saxofoniste en componiste Nubya Garcia is tegenwoordig als dj een rijzende ster en ook zij komt naar Dour, net zoals The Comet is Coming, het Londense trio dat psychedelische jazz brengt, en multi-instrumentalist Kamaal Williams, die in 2018 een steengoed debuutalbum uitbracht. En de laatste nieuwe naam van over het Kanaal, recht uit Edinburgh, is Eclair Fifi, een van de meest getalenteerde, constante en veelzijdige producers in de Europese elektronische scene.

Duitsland staat al vele jaren bekend als het walhalla van de Europese techno en zal deze zomer goed vertegenwoordigd zijn op Dour. Je mag rekenen op een fantastische live set van het duo FJAAK, met electro-industrial en acid, en op groovy dj-sets met veel house van de magische Palms Trax en van Danilo Plessow aka Motor City Drum Ensemble. De Berlijner Dixon, niet te verwarren met het gelijknamige personage uit diverse videogames, vervolledigt deze fraaie line-up, samen met Gerd Janson, grote baas van het label Running Back, en DJ Koze, die betoverende melodieën creëert op het snijvlak van micro, techno en minimal.

Ook Nederland stuurt enkele topartiesten, zoals Altın Gün met zijn boeiende mix van psychedelische rock en traditionele Turkse muziek, en The Mauskovic Dance Band die de boel in vuur en vlam zet met zijn Afro-Caraïbische ritmes, cumbia en space disco. En dan is er nog Meetsysteem die de festivalgangers trakteert op een buitengewoon rijke muziekreis. Hij zingt in het Nederlands en combineert rap en house met instrumentale nummers.

Het wonderkind van de Franse house, Folamour, heeft ook toegezegd voor Dour en belooft een set met disco, house, funk en dance music die meteen verklapt wat voor weer we volgende zomer krijgen: massa’s zonneschijn!

Op onze affiche ook nieuwe namen van over de Atlantische Oceaan. Oliver Tree, de schrijver en componist die van alle markten thuis is, maakt de oversteek vanuit Californië. En we mogen het mythische trio Inner City verwelkomen, dat ons op een gloednieuwe, kleurrijke show trakteert. Vanuit Canada brengt Les Louanges jazzy groovy pop mee en producer en dj Jayda G, uit de stal van het prestigieuze label Ninja Tune, zorgt voor een dosis funk, house en jazz.

Door Peter