Geen widgets gevonden in de zijbalk

Black Mirrors, rockers uit Brussel releasen een tweede akoestische single:  “Whispering Ghost -Unplugged”

Mocht je niet helemaal bekend zijn met BLACK MIRRORS:  sinds hun album ‘Look Into The Black Mirror’ verscheen in september 2018, speelde de Brusselse band zo’n 120 shows verspreid over 16 Europese landen, won het een DMA-award (RTBF) en speelden ze op talloze festivals, waaronder het internationaal gelouwerde showcasefestival Reeperbahn Music Festival in Hamburg. Na dit uitzonderlijk parcours kon een uitnodiging van het befaamde Eurosonic showcasefestival in Groningen dan ook niet uitblijven. De Brusselse rockband rond de erg charismatische zangeres Marcella Di Troia is duidelijk (niet enkel naar Belgische normen) bezig aan een straf parcours, en blijkbaar volgt er nog meer!

Zo trok BLACK MIRRORS recent de “plug” uit enkele van hun albumsongs en herwerkten ze twee stevige rocknummers tot intens gevoelige ballads.

‘Whispering Ghost’ is wellicht het meest persoonlijke nummer dat we hebben. Het gaat over een dierbare die na 19 jaar hechte vriendschap overleden is en we wilden een speciaal afscheidsnummer maken, een tribute. Het gebeurt vaker en vaker dat het publiek het refrein meezingt als we het live spelen, wat het voor Marcella extra emotioneel maakt. De zang op deze versie klinkt dieper dan de albumversie en bezorgt ons iedere keer kippenvel als we er terug naar luisteren.

In deze unplugged versies toont de band opnieuw over een uitzonderlijk en breed muzikaal talent te beschikken en de zangprestaties van Marcella kruipen genadeloos onder de huid!  Anderhalf jaar na hun release show in Ancienne Belgique (maanden op voorhand uitverkocht) lijkt BLACK MIRRORS dus nog niet klaar met hun succesvolle debuutplaat.

Door Peter