Geen widgets gevonden in de zijbalk

Met 35 jaar ervaring is Blues Peer vandaag nog steeds een van de beste themafestivals van ons land. Lang heb ik uitgekeken naar de affiche van het 35 ste Blues festival Peer, en zoals het in het verleden al vaker gebeurd is, was het dit jaar ook weer een verrassing van formaat, want deze affiche had ook dit jaar weer voor iedereen wat Wills. Dat betekent vrijdag namiddag vertrekken richting Bleus Peer, op naar het kleine, doch gezellige Peer.

Black Cat Biscuit

Als eerste band op vrijdag krijgen we Black Cat Biscuit voorgeschoteld en daarmee zien we nog eens Belgische Limburgse band de aftrap geven op bleus peer. Deze formatie bestaat uit Bart Yasser Arnauts (vocals & guitar), op harmonica, Mark Sepanski, Stanley Patty (guitar), Upricht bass & electric Bass: Patrick Pat Alley Indestege en aan de drums: Jeff junior Gijbels. Een perfecte mix tussen blues en rockabilly. Arnauts heeft een verrassend aangename stem en opzwepende nummers als My Cat Is Dead werd gesmaakt! Arnouts wist ook de show testelen met zijn koekjesdoos gitaar tijdens de rootsrocker He’s A Fool.een prachtig optreden spijtig dat dezejongens de aftrap moesten geven. Black Cat Biscuit mocht hoger op de afiche, een topper!

Piet Van Den Heuvel

Een echte introductie hoeft Piet Van Den Heuvel niet echt. Hij deelde zowat het podium met alles wat in Vlaanderen ook maar iets te betekenen had in muziekland zoals Clouseau, The Scabs, Arno, … En in een ver verleden was hij het gezicht van Scooter, een band die begin jaren ’80 hoge toppen scheerde met hits zoals You en Minute by Minute.deze avond speelt Piet Van Den Heuvel bleus, roots, soul en gospel en brengt hij een waarlijke groep topmuzikanten mee.een concert om naar uit te kijken

Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim een van de grootste namen binnen de Belgische bluesscene. Tim De Graeve, is een talentvolle jonge muzikant die de bleus fakkel overneemt en de blues hebben heruitgevonden.! Dat is hoe we dit optreden van Tiny Legs Tim nog het best kunnen omschrijven. Tim en De prachtige mondharmonica inbreng van Steven Troch worden deze keer gerugsteund door een complete band met blazers, gitaar, piano Dat is eigenlijk hoe Blues altijd moet klinken. Er worden veel nummers uit het vijfde album Elsewhere Bound gespeeld het verschil met zijn voorgaande werk kan niet groter zijn! Het is een pracht optreden dat alle verwachtingen in lost met nummers als Elsewhere Bound, The Game… Alweer een kwaliteitsoptreden!

The Woodstock 69 revue

Woodstock 1969 is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis, Het muzikale feest wordt met reden bestempeld als de moeder der festivals en vormde hét hoogtepunt van de peace and love beweging. The Woodstock 69 Revue is een eenmalig project! Met muziek van Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Santana, TheWho, CCR,…. De muziek was geweldig, de muzikanten met onder meer Stijn Meuris, Cedric Maes, Piet De Pessemier, Jolien Thijs, Davy Deckmijn, Jan Bas, Patrick Cuyvers en Davy Jansen, wat wel een prachtige sfeer neer zet op deze vrijdag avond! Bij deze werd de eerste dag al zingend afgesloten. Het was een mooie,afwisselende openingsavond met een pracht aan muzikanten uit D’n Belgique! Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin