Geen widgets gevonden in de zijbalk

Franse popgroep Nouvelle Vague restylet al vijftien jaar lang post-punk klassiekers naar een bossanova-jazz jasje.

Het lijkt een absurd idee; om new-wave hits uit de jaren tachtig in een zwoel bossa nova-jasje te presenteren, maar Nouvelle Vague komt ermee weg, en hoe! Het samenbrengen van deze zeer contrasterende stijlen levert deze groep al vijftien jaar niks dan lof op. De donkere teksten van Joy Division, Depeche Mode en The Sisters of Mercy worden op verleidelijke wijze in de microfoon gefluisterd door een vocaal duo en het resultaat mag er wezen.

De Franse formatie bestaat inmiddels vijftien jaar en viert dit jubileum op uitbundige wijze; in 2019 touren ze door heel Europa op de manier waarop ze dit ook in 2004 deden. Met akoestische gitaren, een paar keyboards, twee fantastische stemmen en een onmeetbare ambiance. Naast de tour komt er dit jaar een documentaire over de band én maar liefst twee verschillende albums met tracks die de afgelopen vijftien jaar het daglicht nog niet gezien hebben. Hoog tijd om de band nog eens naar Het Depot te halen!

TICKETS

Door Peter