Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is zaterdagmiddag rond de klok van twaalf, dus hoogtijd om Blues Peer op gang te trekken. Ieder jaar is Blues Peer een vaste afspraak in onze festivalkalender. Gezellig muziek en de ongedwongen Limburgse sfeer maken van Blues Peer nog steeds dat unieke festival. Het festival is sinds 1985 steeds trouw gebleven aan zijn roots de liefde voor muziek, En dat al 35 jaar. Maar wij vonden de affiche van Blues Peer voor zaterdag meer dan geslaagd.

Travellin’ Bleu Kings

Travellin’ Bleu Kings heeft de ondankbare taak om klokslag 12.00 uur in de middag de tweede dag te openen voor een bijna lege tent. Travellin’ Bleu Kings een nieuwe Belgische-Nederlandse band. Begin dit jaar kwam de band met de geweldige plaat Wired Up op de proppen, die hoofdzakelijk wordt gevuld met swingende blues! Het repertoire is zeer uitgebreid en gevarieerd er passeren verschillende genres bleus de revue, heel benieuwd dus naar de prestaties van deze ouwe rotten. Echter met zo’nkwaliteiten is het overbodig om zich zorgen te maken, want het optreden was top. De hoofdrol leek weggelegd voor het gitaarwerk van Little Jimmy op gitaar, zanger en harmonicaspeler Stephan Hermsen brullende harmonica, rauwe bluesy zang. Het was er van de eerste minuut boenk op. Openen deden ze met Get It Done en daarna was de bluestrain vertrokken voor een zeer aangename rit met nog vele sterke en prachtige nummers!

Anthony Gomes

Anthony Gomes is een Canadese gitarist en zanger die gegrepen werd door de blues! Zijn voorliefde gaat uit naar stevige blues rock die dicht tegen de rock aanleunt. Met een lekkere, licht hese rockstrot en fel gitaar werk kan deze jonge man de tent volledig in vuur en vlam zetten het eerste explosieve optreden van de dag . Spijtig genoeg viel bij het tweede nummer de stroom weg van zijn versterker zodat we alleen nog drum en bas hoorden. Maar Anthony liet het niet aan zijn hart komen Uptempo nummers wisselde hij professioneel af met tragere songs. Hier is een man muziek aan het maken die er zeer overtuigend enorm veel zin in heeft. Het publiek wist zijn stevige, boordevol energie gebrachte blues rock te smaken. Heerlijk.

50 Years Neil Young

50 jaar geleden bracht de Canadese singer-songwriter Neil Young zijn eerste soloplaat uit. En dat viert een coverband van bekende Vlaamse muzikanten met een tournee. Onder anderen Patrick Riguelle, Guy Swinnen en Gertjan Van Hellemont zingen en spelen de hits van Neil Young.The needle and thedamage done, Heart of gold, Harvest… het zijn pracht songs, die in ons geheugen gegrift staan. Wie heeft er nooit luidkeels meegebruld met Keep on rockin’ in the free world van Neil Young? Het waseen leuke set waar alle grote hits van Neil Young passeerden. Met zulke topmuzikanten staat dit concert als een paal boven water!

Honey Island Swamp Band

Stel je even het volgende voor een benauwde zweterige avond en daar staat op het podium Honey Island Swamp Band. Spijtig deelden deze jongens ook in de klappen, hier viel bij het derde nummer de boxen in de tent weg daar er alleen nog klank was op het podium. En dat bij hun eerste optreden in België! En dan word je meegezogen door de onweerstaanbare, mooie mix van de gitaren, en de vierstemmige zang die worden aangevuld met een prachtige ritmesectie en een orgel. De mix van country, rock en funky blues maakt de sound uniek! Laat deze kans aan jullie absoluut niet voorbijgaan, want zij zullen niet de enige verassing zijn dit festival!

Chris Robinson Brotherhood

Moeten er nog mannen met baarden zijn Jan, Piet, Joris en Chris Robinson Brotherhood ! The Black Crowes dat klinkt bij vele mensen bekender in de oren dan de Chris Robinson Brotherhood. Ze spelen voornamelijk roots blues rocksongs met een vleugje country. Natuurlijk is de zang van Robinson herkenbaar van de Black Crowes. Je eigen muziek maken of er nu een volle of half volle zaal mee geniet, het zal The Brotherhood een worst zijn. Ze doen gewoon hun ding op hun manier zonder stres met prachtig Uitgesponnen guitar solo’s een pracht optreden.

Paul Carrack

Zijn stem is vol soul, zijn band speelt uitmuntend. Deze man van wereldformaat heeft een indrukwekkende catalogus aan nummers. Die door de jaren heen een succesvolle solocarrière heeft opgebouwd met heuse evergreens als I Need You, Dedicated! Wij doen alvast even onze ogen dicht en maken ons op voor een heerlijke muzikale reis door de tijd. Zijn relaxte muziek paste prima bij het zonnige weer (na het onweer). Daarnaast bracht hij songs van bands, waarvan hij lid is geweest, zoals ‘Tempted’ (Squeeze), How long (Ace) en The living years (Mike and the Mechanics). De inmiddels 66- jarige Carrack zet een prachtige set neer voor mij had hij iets vroeger op de affiche mogen staan!

Beth Hart

De Californische zangeres Beth Hart mocht de deze dag van Bleus Peer afsluiten. Naast enkele knappe en succesvolle soloalbums heeft ze ook twee albums opgenomen met blues rock icoon Joe Bonamassa. Beth Hart met een diepe scheurende stem en een prachtige band vol goede bluessrifs is niet te versmaden! In 2015 speelde Beth Hart de tent van bleus peer al eens aan flarden ik hoop opnieuw dat ze als een wervelwind te keer gaat! Ze komt vol enthousiasme het podium Achter haar piano worden veel nummers gespeeld, je ziet haar genieten en met passie spelen. Ook Vocaal zet Beth Hart weer een ijzersterke prestatie neer. Het is een afwisselende set, waar van elk album wordt wel iets gespeeld. Dus nog zo’n rockdame met ballen aan haar lijf hier in Peer. Aan alle mooie liedjeskomt spijtig genoeg ook een eind, en zo namen we afscheid op de tonen van nummers als ’Might AsWell Smile en het zeer innemende Better Than Home. Beth Hart was een waardige afsluiter van een leuk tweede dag Blues Peer! Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin