Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rood is sinds dag één de, wel… rode draad doorheen Calvi’s werk. Haar artwork, kleding, belichting, Instagramfoto’s en meer.  Op het podium wordt het eerder een rode zweep. De Britse singer-songwriter en gitaarkunstenares kwam vanavond haar laatste album ‘Hunter’ voorstellen. In haar handen heeft ze een instrument waarmee ze elke toeschouwer in het gezicht slaat tot er bloed uitkomt.

Anna Calvi is niet schuw voor een overdosis drama. Haar stem ging van nerveus gefluister naar een beheerste gil, meermaals in een nummer. Ze smeet zich een paar keer op haar knieën om haar gitaar te molesteren met een microfoon of door hem gewoon tegen de grond te kloppen. Ik stond bij momenten met mijn mond open toe te kijken naar het theater dat zich op het podium afspeelde.

Er is ook een toets BDSM aanwezig in Calvi’s muziek. Ze zingt alsof ze haar nagels in je keel duwt en met gespannen kaken boven je hoofd hangt. Op haar laatste album wordt dit inhoudelijk versterkt. Ze is dé man met een figuurlijk paar gigantische testikels en die zes-snarige zweep waarbij ze heel de Trix striemen in het aangezicht toedient. Ze zingt: “I’m an a-a-alpha, I divide and conquer”. Om schrik van te krijgen. Tijdens de vele solo’s lijkt het alsof ze haar instrument koelbloedig wurgt en de geluiden die uit haar Fender komen, bevestigen dat.

Calvi speelde voornamelijk nieuwe nummers met hier en daar iets van haar eerste plaat. Haar tweede, licht poppy album negeerde ze compleet. Het gaat vanavond enkel om dat keelgrijpen waar ik eerder over sprak. Als afsluiter speelde de lady in red ‘Ghost Rider’. Je vindt het terug op haar ‘Strange Weather’ EP. Het is een lied van nog geen drie minuten lang, maar werd live gefolterd en doodgeklopt tot het na zeven minuten geen kik meer gaf. Calvi haalde een vocale truc boven waardoor het leek alsof ik naar een uitdrijving van Satan zelve keek. Ze sloot af met haar gitaar op de grond te gooien en haar beide armen te spreiden. Ik ging naar huis met een gezicht vol bloed en zweepslagen en had het niet anders gewild. (Carlo Croes)

Door admin