Vandaag verschijnt het album Wicked Way van de Britse indie rock’n’roll band Echotape!

echotape

Op 2 december 2016 verschijnt het album Wicked Way van de Britse indie rock’n’roll band Echotape in de Benelux op het Rotterdams label Gentlemen Recordings. Dit album werd al voorafgegaan door de single We’ve Been Dreamingvergezeld door een verrassende video in Pixar stijl. Begin 2017 verschijnt bovendien een nieuwe single van het album, See You Soon.

Aan de overkant van de Noordzee is Echotape geen onbekende meer. Hun Do-It-Yourself attitude, die hun zelfs een nieuwsitem bij Sky News opleverde, bracht hen shows van Hollywood tot een headliner spot op het V-Rox Festival in Vladivostok voor 30.000 man. Daarnaast stonden ze op The Great Escape, Blissfields en Rock City, en werden ze genomineerd voor de Best of British Unsigned Award in 2015. Na release van het album in de UK op 29 augustus 2016 werden ze al geselecteerd als Official Shazam Artist, ze kondigden hun eerste headlining UK tour aan en ze werden geselecteerd voor BBC Introducing, waarvoor eerder ook acts als Jake Bugg, The 1975 en Florence and the Machine geselecteerd werden.

Echotape speelde onlangs in Paradiso, Amsterdam en Merleyn, Doornroosje, samen met de Nieuw Zeelandse Graham Candy, en ze waren headliner op het uitverkochte HunterFest festival in Hulst. Inmiddels zijn ook de eerste Benelux shows voor 2017 bevestigd. In het Verenigd Koninkrijk zijn zij inmiddels geselecteerd voor het showcasefestival Focus en het festival Carfest, het geesteskind van BBC dj Chris Evans.

You must be logged in to post a comment Login