Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor het derde jaar op rij is Festival Aan Zee een GRATIS festival! Op zaterdag 23 en zondag 24 april vormen het strand en de zeedijk van De Panne opnieuw het decor voor een bruisend en muzikaal lentefestival. Festival Aan Zee is dé opener van het festivalseizoen! We hadden reeds Clouseau, Urbanus & De Fanfaar, Laura Tesoro, Bandits en Radio Oorwoud aangekondigd en nu kunnen we daar nog acht namen aan toevoegen: Sioen, Kenji Minogue, ID!OTS, Level Six, Faces on TV, Clear Season, Wanthanee enT.Mastis!

Na vijftien jaar ongebreideld speelplezier blikt Frederik Sioen terug met het album ‘Too Good To Be True’, een overzicht van zes albums vol aanstekelijke singer-songs, die reikten van het podium van Rock Werchter tot ver in Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Het programma ‘Liefde voor Muziek’ maakte het eens duidelijk: Sioen blijft zichzelf heruitvinden en is nog niet aan stoppen toe!

Zot zijn doet geen zeer! Van de pot gerukte futuristische elektrokitsch of ‘boerinnenbondelektrotrash’ met totaal absurde maar hyperaanstekelijke West-Vlaamse teksten. Jawel, met Kenji Minogue is steeds wat te beleven op het podium. Dankzij de Soulwax soundtrack van Belgica treedt Kenji Minogue nu ook buiten de landsgrenzen. Hou je klaar voor een doldwaze show.

ID!OTS een ‘rechtendoor’ rockkwartet dat op actuele wijze vijftig jaar rockgeschiedenis in zijn sound weet te integreren. De band bracht net hun tweede album ‘II’ uit! Daarover zegt De Morgen: “Vrolijk heen en weer botsen tussen garagerock à la The Hives en de oerpunk uit de seventies. Rauw en krachtig!”. Met de Roste Luc uit Bevergem!

Level Six is de hipste partyband van het moment. In hun nieuwe show ‘Uprising’ brengen Jo Hens en Katerine Avgoustakis samen met hun muzikanten originele medleys en de grootste hits van de voorbije jaren. Van impressies en covers van Beyonce, Gustavo Lima tot Netsky en Black Eyed Peas, er is voor elk wat wils. Level Six, dat is pure ambiance van begin tot einde, niemand zal kunnen blijven stilstaan!

Sinds De Nieuwe Lichting 2014 gaat het goed met Faces On TV. De band rond de getalenteerde whizzkid Jasper Maekelberg (producer bij ondermeer Jef Neve, Soldier’s Heart, Bazart en Warhola) nestelde zich met de singles ‘Run Against The Stream’ en ‘Love / Dead’ in de playlists van Studio Brussel en Radio 1, met bijhorende loftrompet van de Vlaamse muziekpers. De band mocht al opwarmen voor Balthazar, Team William, Douglas Firs en Alice On The Roof. Een derde single en de debuut-EP komen er ook aan in het voorjaar van 2016!

Singer-songwriter Matthias Desmet laat zich inspireren door Coldplay en Bon Iver. Zeemzoete pop om bij weg te dromen. Clear Season liet zich onlangs boven het maaiveld opmerken door winst in Studio Brussel’s wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’.

De Pannense Wanthanee stak nog maar pas haar neus aan het venster met haar eerste lied ‘Only Shadows Remain’, of ze werd – samen met Equal Idiots en Clear Season – winnaar van De Nieuwe lichting 2016! Festival Aan Zee is dan ook de ideale gelegenheid om deze ruwe diamant voor te stellen aan het grote publiek. Een thuismatch voor Wanthanee!

T.Mastis onderscheidt zich met mashup DJ-sets waarop niemand blijft stilstaan. Elektro, Dance, pop, dubstep, Trap, drum’n’bass, alternative, classics en zelfgebrouwen mashups passeren in speelse combinaties de revue. Hij is een graag geziene gast bij Laundry Day, Eskimo, Gladiolen, Nijdrop, Vooruit, Culture Club en talloze andere party’s!

Festival Aan Zee, dat zijn sterke live concerten in een overvolle concerttent en een groot aanbod animatie & straattheater op de zeedijk. Dit alles wordt nog aangevuld met kindvriendelijke activiteiten, georganiseerd door de diensten Jeugd en Sport in samenwerking met verschillende verenigingen uit De Panne. Kortom, de perfecte start van het nieuwe festivalseizoen!

Alle nieuws i.v.m. Festival Aan Zee is te vinden op www.festivalaanzee.be

Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.

Door admin