Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ze willen dat wel ’ns doen dEUS, helemaal niet touren, zelfs intens aan een plaat werken, en er dan toch ééntje doen. Eén keer een mf’er van een rockconcert spelen in die hele zomer, en dit jaar doen ze dat op Suikerrock, op zaterdag 30 juli. Je weet wat dit wil zeggen, een band die slechts een enkele keer tijdens de zomer de gitaarversterkers op full power zet : kiekenvlees, kippenvel en kratten vol goesting.

Een band als dEUS vergt eigenlijk geen uitleg, staat gewoon garant voor de Champions League van de rock’n roll. Live misschien wel het allermooiste wat je op een zomeravond kan overkomen.  Geen ‘Soft Electric’ versie, maar the full blown dEUS zoals u en ik ze kennen, en ook geen ‘Bad timing’ maar hopelijk spelen ze die parel uit ‘Pocket Revolution’ wel.  Al hebben ze keuze zat om een extreem vette setlist in elkaar te draaien. ‘Slechts’  een dikke twintig jaar grooves en songs om uit te putten, een reputatie die sterker is dan al ons Belgisch bier en chocolade samen, en nooit om een ‘aha-erlebniss’ verlegen.

Komt dat zien op de laatste zaterdag van juli, en vergeet voor minstens anderhalf uur begrotingsgaten, examenresultaten,  ongemaaide gazons en allerhande worst case scenario’s. Barman, Janzoons, Pawlowski , Misseghers en Gevaert  nemen het die avond even van u over. De gelukzalige glimlach de volgende dag krijgt toch geen mens meer van uw gezicht.

Zullen we er dan meteen nog maar een superlatiefje bijdoen? Er kan nog wat Belgische topkwaliteit bij vonden we, dus diezelfde zaterdag staat Balthazar op de Tiense Grote Markt o.a. dat heerlijke oorwormpje ‘Nightclub’, uit dat fantastische ‘Thin walls’ album in uw hersens te dreunen.  Balthazar maakte drie platen, telkens goed voor een MIA, telkens goed ook voor drie collecties grandioze songs. Live, gereputeerd, en op stoom, meteen goed voor een extra sugarkick. Vergelijkingen zoeken is redelijk moeilijk, Balthazar is zo divers en doet dingen met songs die we niet zo heel vaak tegenkomen.

Dankzij hun rigoureuze touren doorheen de halve wereld de afgelopen jaren is de band heel sterk naar elkaar toegegroeid. Dat dit zou resulteren in nogmaals een briliant album als ‘Thin Walls’ kan daarom niet verbazen. De plaat is het resultaat geworden van de omstandigheden waarin ze gemaakt werd, een band die hun eigen grenzen leerden kennen, en daar graag los doorheen gingen spelen.  Fijne illustratie hier is het feit dat ze kamers huurden in een klooster, waar de muren wel heel erg dun waren, zo dun dat ze van elkaar konden horen waaraan ze aan het werken waren.  Dit tussen het touren in resulteerde in het aangename feit dat het schrijfproces van ‘Thin Walls’ een constante songwriting workshop leek. Kijk, zo worden grote platen geboren. Op zaterdag 30 juli kan je live komen vaststellen dat één en ander bijzonder goed gelukt is!

dEUS en Balthazar op Suikerrock nr. 30! U zou nu al in de file richting Tiense Grote Markt moeten staan!

Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via suikerrock.tickoweb.been Ticketmaster

Door admin