Pussy Riot, Hägar The Womb en Hetze op 20 mei naar het Depot!

pussy-riot

Pussy Riot presents Riot Days.

Voor het eerst in de geschiedenis ontvangt Het Depot een Russische band, maar een promotiestunt van president Poetin om het imago van zijn land te verbeteren, wordt het zeker niet. Pussy Riot heeft meegemaakt hoe het echt voelt om rebellen te zijn in een totaal corrupte politiestaat. In de loop der jaren zijn de bandleden herhaaldelijk gearresteerd en door de ordetroepen in elkaar getrapt, met als dieptepunt de veroordeling van twee bandleden tot twee jaar in een ijskoud Siberisch strafkamp wegens ‘hooliganisme gemotiveerd door religieuze haat’ na een protestsong over de samenwerking tussen de ultraconservatieve Russisch-ortodoxe kerk en het autoritaire regime in Moskou.

Met ‘Riot Days’ brengt het Pussy Riot Theatre een totaalspektakel waarin heel het verhaal van dit schijnproces met muziek en dialoog uit de doeken wordt gedaan. De muziek is eclectisch, maar dienst steeds hetzelfde doel, namelijk de mensen wakker schudden voor elke vorm van protest onmogelijk is gemaakt. Pussy Riot wil het gele hesje door de roze bivakmuts vervangen en iedereen mag meedoen.

Hägar the Womb

Hägar the Womb is één van de best bewaarde geheimen en obscure parels uit de Engelse anarchopunkscene. De band heeft in samenwerking met geestesgenoten als Conflict, Poison Girls en The Mob heel wat singles uitgebracht die in eigen land veel succes hadden. Het is dan ook hoog tijd dat het Europese vasteland met hen kan kennismaken.

Dit is het allereerste Belgische concert van Hägar the Womb en het publiek mag zich verwachten aan stevige gitaren, snelle drums en de onophoudelijke nonsens van twee niet altijd even nuchtere zangeressen die er plezier in vinden hun bassist verbaal te mishandelen. Dit is punk in zijn zuiverste vorm: maatschappijkritisch maar met plezier, luid maar met sterke melodieën, chaotisch maar met een duidelijke boodschap.

Hetze

Hetze is een jonge band uit het Antwerpse die sinds 2017 onder het motto ‘Dance and destroy’ furieuze punk brengt met een intensiteit die velen enkel kunnen benijden. Ze hebben er al heel wat concerten in binnen- en buitenland opzitten en hun samenwerkingen met de gelijkgezinden van het Duitse Dismal Fucker en van de Amerikaanse band met de onwaarschijnlijke naam Trappist bewijzen dat zij elk enggeestig provincialisme hebben afgezworen.

TICKETS

 

You must be logged in to post a comment Login