36.000 bezoeker sluiten festivalzomer af in Stekene!

crammerock
De organisatie van Crammerock blikt heel tevreden terug op een geweldige 31ste editie van het muziekfestival. Dit weekend verzamelden 36.000 festivalbezoeker in Stekene voor een muzikale tweedaagse die meer dan een maand vooraf uitverkocht was.

Wat in 1991 begon als een feestje om het tienjarige bestaan van jeugdhuis De Cramme te vieren, is uitgegroeid tot een top-evenement dat in België, festivalland, met een juiste balans van topmuziek, beleving en dat aan betaalbare prijzen.

Met onder andere Elbow, Jake Bugg en Inhaler stonden er dit jaar weer enkele grote buitenlandse namen op de affiche. Maar Crammerock heeft ook oog voor frisse acts uit eigen land. Zo zetten ILA en Kids With Buns als eerste acts op vrijdag meteen de toon. Ze brachten de goed gevulde tent meteen aan het zingen en dansen. Die lijn werd vrijdag lekker doorgetrokken, onder andere door de komst van Joost die de mainstage in de namiddag al volledig deed volstromen. En zo ging het feest op de twee hoofdpodia in de grote tent en in de Club Stage een hele vrijdag door met hoogtepunten van o.a. Bazart, Goldband & Kaiser Chiefs.

Nieuw dit jaar was de uitgebreide Hang Out zone! “Na een kleine test vorig jaar wilden we een extra beleving toevoegen aan ons festival” – zegt organisator Geert Robbrecht. “We hebben de Hang Out daarom uitgebreid met extra bars met cocktails en speciaalbieren, een aantal foodtrucks, zitbankjes met beschutting en uiteraard was er ook plaats voor muziek.” Een voltreffer zo bleek want de zone werd op beide dagen erg gesmaakt.

Met een kleine regenbui tijdens de start van de tweede festivaldag, een overvolle clubtent bij het optreden van Berre en de scheurende gitaren van openingsact RHEA werd ook zaterdag op een feestelijke manier ingezet! Later die dag volgende hoogtepunten bij de optredens van Elbow, Triggerfinger en Eefje De visser op de main stage en wisten Cristian D, Willie Wartaal en Amber Broos de clubstage op stelten te zetten.

Nagenieten

Het is nog een jaartje wachten om te zien wat voor nieuws Crammerock de bezoeker weer zal bieden, maar de datum voor Crammerock 2023 staat al vast. Wie volgend jaar twee dagen wil komen genieten van straffe muziek in een topsfeer, moet vrijdag 1 en zaterdag 2 september vrijhouden in zijn agenda.

You must be logged in to post a comment Login