Geen widgets gevonden in de zijbalk

De postpunkband Whispering Sons is bezig met de verovering van Europa. Hun debuutplaat Image was direct een schot in de roos. De opvolger, Several Others, kwam vorig jaar uit. Niet meteen het ideale moment, want touren was geen vanzelfsprekendheid. Niet getreurd, Whispering Sons staat eindelijk terug op het podium en kan zo de nieuwe plaat promoten. 

De band beklom om klokslag 21u15 het podium. Zodra Fenne het eerste applaus in ontvangst nam, achter haar microfoon ging staan en met diepe, dramatische stem de zaal vulde, waren we vertrokken voor een intense avond! Ze openen met het nummer “Dead End”, de openingstrack van hun nieuwste album. Fenne Kuppens lijkt zich tegenwoordig meer dan ooit thuis te voelen in haar rol als frontvrouw, ze kijkt iedereen strak in de ogen. “Heat”, het tweede nummer van de avond, begon de zaal wat los te krijgen. Een vlammende set stond ons te wachten. “Got a Light” was een prachtige vocale prestatie, met indrukwekkend scheurende gitaar en strakke drums. Hierna volgde publiekslieveling “White Noise”.  De enthousiaste massa voor het podium hing aan haar lippen. Daarna volgde “(I Leave You) Wounded” waarna de set een beetje als een pudding in elkaar zakte. Het werd terug tijd voor wat vuurwerk. Het vijftal begon ongeveer halverwege de set aan zijn indrukwekkend slotoffensief, met het nummer “Flood” herpakte Whispering Sons volledig en greep het publiek opnieuw bij het nekvel. Met het daaropvolgende “Surface” had Fenne het publiek voor de volle honderd procent terug op de rails! Hierna volgde nog een vijftal nummers voor ze aan de bisronde startte met het nummer “Tilt” dat live nog intrigerende klonk dan de studioversie. Zo was de toon meteen gezet voor een stevige “Alone” en “Waste” om het concert af te sluiten. Whispering Sons is live een belevenis. Innemend en donkerder dan het diepste zwart. Als je de kans krijgt om de band tijdens deze tour aan het werk te zien, raden we je het ten zeerste aan. 

Setlist:
Dead End – Heat – Got a Light – White Noise – (I Leave You) Wounded – Performance – Vision – Screens – Flood – Surface – Hollow – Aftermath – Satantango – Surgery – Tilt – Alone – Waste

Report/Pix: Wim Wuyts

Door Peter