DOEL FESTIVAL, gloednieuw muziekfestival in de straten van Doel!

img_7887

De organisatoren achter Paradise City Festival en Klub Dramatik slaan de handen in elkaar voor de eerste editie van een gloednieuw muziekfestival.

De afgelopen decennia heeft het polderdorp Doel al veel moeten verduren. Leegloop en vandalisme maakten een schim van de idyllische gemeente aan de Schelde; maar een nieuw hoofdstuk is nabij. Na een aantal woelige decennia start er binnenkort een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van deze prachtige plek.

De ervaren promoters van Paradise City Festival en Klub Dramatik organiseren op zaterdag 17 en zondag 18 september een fenomenaal openluchtfestival, pal in het centrum van Doel. Na meer dan twee jaar voorbereidingen is het team vereerd om een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het polderdorp te schrijven.

Verwacht echter geen gigantische podia, vuurwerk en randanimatie. De organisatie wenst nog niet te veel prijs te geven, maar DOEL blijft bewust een kleinschalig festival met een eenvoudige productie die naadloos inspeelt op de unieke architectuur van de gemeente. De locatie is dus de grootste headliner.

De twee teams die de organisatie op zich nemen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Het populaire Antwerpse Klub Dramatik breidt dit jaar uit naar twee dagen, en Paradise City, een het indrukwekkende elektronisch muziekfestival dat al zeven jaar plaatsvindt in Steenokkerzeel, is dit jaar officieel verkozen tot het meest duurzame festival ter wereld. Kortom, een professionele organisatie met jarenlange, relevante ervaring en goede banden met de gemeentes waarin ze actief zijn.

“We willen niet zomaar een festival organiseren en weer vertrekken. We willen bijdragen aan de toekomst van Doel als bruisend en duurzaam dorp”, zegt de organisatie. “Met dit festival willen we de gemeente verbinden met een nieuwe generatie muziekfans, en zo meewerken aan de leefbaarheid van deze prachtige locatie.” De organisatie van DOEL gebeurt in samenspraak met de gemeente Beveren. 

Het festival zal zo bijvoorbeeld een fonds oprichten waarmee projecten ter herwaardering van de openbare ruimte worden gefinancierd, met duurzaamheid als centraal onderdeel”, zegt Laura Staut, schepen van feestelijkheden. DOEL wil dus nauw samenwerken met de buurtbewoners om het dorp terug op een positieve manier in de spotlights te brengen.

Meer informatie over DOEL Festival volgt in de komende weken.

www.doelfestival.be

You must be logged in to post a comment Login