Geen widgets gevonden in de zijbalk

In de lente 2020 was Roots & Roses Festival één van de eerste festivals die jammer genoeg noodgewongen moesten afhaken ten gevolge van Covid 19.

Twee jaar later kunnen ze met enthoesiasme aankondigen dat Roots & Roses één van de eerste festivals zal zijn die het nieuwe seizoen 2022 openen.

Zoals gebruikelijk iedere de lente de voorbije 10 jaar, opent deze hoogmis voor contamporary blues, folk, garage, rockabillly en americana  het festivalseizoen in Belgie, een echte voorjaarsklassieker !

Alle muziek-en festivalliefhebbers wachten vol ongeduld op het moment om zich te verzamelen rond hun passie, in alle vrijheid. En om deze reünie te vieren, zal Roots & Roses in 2022 twee dagen duren!

Alle ingrediënten die mee de faam en het succes van de vorige edities hebben bepaald, zullen meer dan ooit aanwezig zijn: kwaliteitsvol onthaal,  een duurzaam evenement op mensenmaat,  (meer dan) lekker eten en lokale bieren en andere dranken… en een uitstekende sound aan de podia!

Gezien de switch naar twee dagen, is er – naast het gebruikelijke regionale hotelaanbod – een grote camping voorzien die de festivalgangers kan opvangen, .

De line-up omvat 28 internationale en Belgische bands: Reverend Horton Heat – The Black Lips – Rocket From The Crypt – The Fleshtones – The Flamin’ Groovies – The Inspector Cluzo en nog veel meer.

De voorverkoop van 2022 is ondertussen begonnen en loopt uitstekend.  

Een zeer belangrijke opmerking: in het onwaarschijnlijke geval dat er een vervelende C19 variant in het voorjaar opduikt het festival onmogelijk maakt, zullen ze de tickets terugbetalen zoals ze ook voor de editie van 2020 hebben gedaan. 

Zoals (in principe) elk jaar gaat in het weekend van 1 mei in Lessines/Lessen (bij Geraardsbergen) het Roots&Roses Festival door. Het is een jaarlijkse vaste afspraak geworden voor liefhebbers van folk, americana, rock’n roll, garage rock, soul en alle muziek die een link heeft met de blues,  zij het van dichtbij of van ver.  Het festival verwelkomt bezoekers uit oa Nederland, Duitsland, UK, Frankrijk, maar meer dan de helft van de bezoekers zijn steevast Vlaamse rockfans, een Belgisch festival dus !

 

Door Peter