Geen widgets gevonden in de zijbalk
, High Hi op 1 mei met nieuw werk naar Ancienne Belgique!

High Hi – de band die bestaat uit Anne-Sophie OogheDieter Beerten en Koen Weverbergh – kondigde zonet hun show aan op 1 mei in de Ancienne Belgique. Deze show was oorspronkelijk voorzien voor 18 februari maar kon niet plaatsvinden wegens corona. Tijdens de nieuwe liveshow zullen ze hun aankomende album voor het eerst voorstellen aan de fans. In 2021 tekende de band bij Warner Music en brachten ze ‘Return To Dust‘ uit, een eerste fragment uit het gelijknamige album dat later dit voorjaar verschijnt.

Behalve de aankondiging van een nieuwe live datum, verklapte de band al dat hun volgende single eraan komt. ‘All Cool All Fine‘ is voorzien voor 25 februari. Dieter over de single : “‘All Cool All Fine’ gaat over de noodzakelijke leugen die we onszelf en anderen elke dag opnieuw vertellen. “Alles goed?” -“Ja, alles goed”. Ondertussen brandt de wereld verder…”

Voor de productie klopten ze aan bij Daan Schepers (Bazart, Warhola en Eefje de Visser. Dr Tucan Taylor Michaels – bekend van zijn werk voor Gorillaz, Jungle en Hot Chip – mixte de plaat.Sounds like? Genuine High Hi.

OVER HIGH HI

Offspring van 80ies indierock, 90ies shoegaze, en opgevoed door de noughties. Songtitels als ‘Nu Nu’ en ‘Feel Feel’ kunnen verwarrend zijn voor bepaalde luisteraars, maar dat baart hen geen zorgen. Bij High Hi komt de muziek eerst, en dan pas de lyrics. De betekenis van een song hoeft dan ook niet altijd meteen duidelijk te zijn. De kernwoorden en de klanken liggen vaak als eerste vast. Het moet catchy zijn: de perfecte vibe, het juiste woord. Maar het is geen exacte wetenschap.

High Hi is sinds 2014 als band sterk geëvolueerd. Terwijl ze in het begin vooral hun superharde, donkere post-punkkant opzochten, zijn ze nu een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Door elementen te nemen die ze echt goed vinden, en daar iets nieuws mee te doen, is hun muziek een puzzel van verschillende invloeden geworden met songs die ze vooral zélf heel cool vinden.

In 2020 bracht High Hi hun album ‘Firepool‘ uit, de opvolger van debuutplaat ‘Hindrance‘ uit 2017.

Door Peter