MARCO Z op 11 maart met nieuw werk @ Muziekodroom!

marco-z

Na een relatieve stilte van enkele jaren trommelde de Hasseltse Marco Z voor zijn nieuwe plaat ‘Major Opportunities’ de heren Alessio Di Turi en Kevin Maenen op. Ingewijden weten ongetwijfeld dat die twee de geoliede ritmesectie vormen van The Sore Losers. Wat maar één ding kan betekenen: Marco Z goes rock! Of althans gitaarmuziek op Noord-Amerikaanse leest geschoeid. Denk in eerste instantie in de richting van Tom Petty, Bruce Springsteen, Neil Young of – waarom niet eigenlijk? – Bryan Adams! Maar ook ontwaren we in de meer introspectieve tracks enkele stevige snuiven Kris Kristofferson, Townes Van Zandt of zelfs Johnny Cash.

Deze laatsten maakten voorheen ook deel uit als invloeden voor Z’s meteorische rise to fame: ‘I’m a Bird’. De country tune waarmee hij plotsklaps een wereldhit scoorde in eigen land. Wat volgde: grote podia, veel pers, nog meer airplay, awards en buitenlandse shows. Op debuutalbum ‘The Ordinary Life of Marco Z’ (2012) bezong Marco Z zijn tot dan toe veel te gewone leven. Opvolger ‘Hold Me Like The World Is Ending’ (2015) keek meer naar buiten: de apocalyps, supercomputers, dat soort dingen.
Erna volgden kinderen, een carrièreswitch en zelfs een authentieke Kinks tribute band. Dit voedde dan weer de honger naar old school gitaarmuziek. En de cirkel is rond!

De plaat ‘Major Opportunities’ komt uit op 11 maart. Begin februari komt de eerste single ‘Terrorrized Mama’. Enkele andere titels zijn ‘Stone Cold Killer of Terror and Doom’, ‘Schizophrenic Days’ en ‘Dead Ex-Lover’. Live stelt Marco Z deze plaat en enkele oude classics voor met full band.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login