Paradise City krijgt hoogste onderscheiding van A Greener Festival!

Ann Lomans /// PRAVDA
Na een jaar vol onverwachte uitdagingen start Paradise City vandaag de ticketverkoop voor de zevende editie van het zomerfestival. Op 1, 2 en 3 juli 2022 zijn bezoekers opnieuw welkom op het prachtige domein van Kasteel Ribaucourt in Perk voor een onvergetelijke en unieke festivalervaring. Zoals gebruikelijk mogen muziekfans zich verwachten aan een professionele organisatie, stijlvolle podia en verbluffende licht- en geluidsproducties.

Afgelopen weekend werden er prijzen uitgereikt door A Greener Festival, een non-profit organisatie die evenementen over de hele wereld wil helpen duurzamer te worden en hun impact op het milieu te beperken. Paradise City Festival werd voor de tweede keer op rij bekroond met vier sterren (de hoogst haalbare rating), wat betekent dat de organisatie het groenste muziekfestival van België is en tot de wereldtop van groene festivals behoort.

Dit doel werd bereikt door de optimalisatie van een 10-stappenplan ter beperking van de CO2-uitstoot doorheen de organisatie van het festival. In 2021 daalde de CO2-uitstoot per bezoeker met maar liefst 16% (t.o.v. de vorige editie). Gezien de grotere capaciteit is dat een uitstekend resultaat. 

Meer details over het CO2-rapport van Paradise City 2021 kan je hier terugvinden.

Het Paradise City team zet elk jaar alles op alles om de ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken en de bekroning van die inspanningen door een toonaangevende, onafhankelijke en internationaal erkende NGO zoals A Greener Festival is de kers op de taart. Ondanks deze positieve cijfers wil de organisatie haar ambities aanscherpen. De onvermijdelijke – zij het minimale – uitstoot die het festival genereert, wordt na het evenement gecompenseerd via een partnership met een NGO. Uit de cijfers van CO2 Logic bleek dat transport van de bezoekers nog steeds het grootste aandeel vertegenwoordigt in de CO2-uitstoot van het festival. Daarom zullen er voor het eerst na het sluitingsuur speciale nachttreinen ingezet worden naar Brussel, Antwerpen en Gent. Tussen het festivalterrein en het station van Vilvoorde worden bovendien gratis shuttlebussen ingezet.

Ook nieuw dit jaar is de stevige uitbreiding van het muziekprogramma door toevoeging van een vijfde podium. Deze expansie laat de organisatie toe om tientallen extra artiesten aan te bieden en zo het muzikale spectrum van het festival te verbreden. Meer dan ooit zal er dit jaar gekozen worden voor alternatieve namen – zowel internationaal als lokaal – die doorgaans nauwelijks aan bod komen op andere Belgische festivals. Een verrassende line-up met persoonlijkheid, diversiteit en diepgang is slechts een van de manieren waarop Paradise City zich wil onderscheiden.

Tenslotte wordt ook de totale oppervlakte van het terrein met een kwart uitgebreid, waardoor er aanzienlijk meer ruimte per bezoeker beschikbaar zal zijn. Door het toevoegen van extra rustzones, bars en een meer toegankelijke comfortzone wil de organisatie een tastbare upgrade geven aan de bezoekerservaring. Daarnaast wordt de capaciteit van de properste festivalcamping van België aanzienlijk vergroot en voorzien van een afgezonderde, stille zone.


Services ter plekke, van ontbijt tot sanitaire voorzieningen, krijgen ook een aanzienlijke upgrade. Zo wordt overnachten op Paradise City een nog attractievere optie.
 

De ticketverkoop voor Paradise City 2022 start vandaag

De ticketverkoop voor Paradise City Festival 2022 begint vandaag om 16u via de ticketshop. Early Bird tickets zijn dan beschikbaar aan een lagere prijs, zijnde 
64 euro voor een dagticket en 129 euro voor een weekendticket. Zodra deze verkocht zijn worden tickets verkocht aan een hoger tarief.

You must be logged in to post a comment Login