Op 26 januari 2022 “90 JAAR JOHNNY CASH” @ cultuurcentrum Hasselt!

cash

65 jaar geleden kwam de jonge Johnny Cash bij het legendarische Sun Records terecht, onder de vleugels van producer Sam Phillips. Songs uit die eerste periode, zoals Folsom prison blues en I walk the line groeiden uit tot evergreens. 10 jaar later wandelde June Carter zijn leven binnen en schreef voor hem de internationale hit Ring of fire.

Legendarisch waren zijn optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Rauw en ongepolijst bezong hij – daar waar ze het hardst gevoeld werden – de schrijnende rafelranden in de marginaliteit van het bestaan.

In de jaren ‘90 bereikte Johnny Cash met zijn American Recordings een jong(er) en (meer) alternatief publiek. Songs van Beck, Soundgarden, Will Oldham, Nick Cave en Depeche Mode maar vooral Hurt van Nine Inch Nails kregen een nieuwe dimensie onder de deskundige leiding van meesterproducer Rick Rubin.

Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash 90 jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.

50 jaar Neil Young van dezelfde bende topmuzikanten was in december 2018 een muzikaal feest voor een tot de nok gevuld CCHA… klaar voor een vervolg?

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login