Geen widgets gevonden in de zijbalk

Van 1 tot en met 10 oktober organiseert kunstencentrum KAAP opnieuw het ontdekkingsfestival AMOK in Brugge. Met geluidskunst, muziek, woord en performance mikt deze derde editie meer dan ooit op een internationaal gevarieerd programma. Zoals elk jaar kan je ook rekenen op de AMOKATHON, een avond gratis live muziek op vijf verschillende locaties. AMOK is intussen aan zijn derde editie toe en kon de voorbije jaren op meer dan 3000 bezoekers rekenen voor meer dan 35 activiteiten. Muziekfanaat of gewoon nieuwsgierig? De ticketverkoop start op 17 augustus!

Centrale gast van deze editie is ESINAM, een jonge multi-instrumentaliste uit Brussel die haar debuutalbum uitbrengt op 3 september bij huislabel W.E.R.F. Records. Voor AMOK speelt en cureert ze het avondprogramma op vrijdag 8 oktober en nodigt ze onder andere Makaya McCraven en Le Motel uit.

ESINAM © Maël G. Lagadec
Website

Openen doet AMOK op vrijdag 1 oktober met het intrigerende luisterproject Phonorama Brugge, waarvoor geluidskunstenaar Stijn Dickel samen met de inwoners op zoek gegaan is naar stadsgeluiden die Brugge typeren of een persoonlijke waarde hebben. Op de openingsavond  worden deze officieel in een capsule in de grond gestoken… om over 20 jaar weer opgegraven te worden! DUOBAAN XL maakt deze geluidsavond compleet met The Sound of Cobblestondes: een wandeling en een reis door de tijd langs krassen en sporen uit de geschiedenis.
Diezelfde avond bezet ook de AMOKATHON de stad: 12 optredens verspreid over 5 locaties en dat helemaal gratis! Nieuwe en verfrissend verrassende bands ontdekken doe je met onder andere Uma Chine, Condor Gruppe, aki en Ndugu.

Wie graag de oren wil openzetten voor eigenzinnige performers komt aan zijn trekken met Close Encounters XL (een initiatief van KAAP en Cactus Muziekcentrum) op zaterdag 9 oktober met onder meer Alfa Mist, Yazz Ahmed en Los Bitchos.

Ook dans en een workshop komen aan bod tijdens deze multidisciplinaire tiendaagse. Vrijdag 2 oktober kan je Bérengère Bodin aan het werk zien in Une Île, een emotionerende trip en een ode aan de (wan)klanken die ons van binnenuit vormen tot unieke, fragiele, sublieme, razende en onbeduidende wezens.

Verder kan je je oor tien dagen lang te luisteren leggen bij Waed Bouhassoun & Kaja Draksler Octet, Benjamin Abel & Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Grand Picture Palace, Fabelachtige stad, Zonzo Compagnie ….

Het volledige programma vind je op www.amokbrugge.be.

Door Peter