Vier nieuwe namen voor Terug naar AFF!

aaf2021

Vier nieuwe namen voor Terug naar AFF: van bezwerende stijldans tot spetterende rave!

Expect the unexpected: het geliefkoosde devies van ontdekkingsfestival AFF. Vandaag worden met Mattias De Craene, Victor De Roo, Vieze Meisje en Pilkington United vier compromisloze, niet te missen acts toegevoegd aan de affiche van ‘Terug naar AFF’!

Twee weken geleden hadden we geweldig nieuws in petto, want onder de noemer ‘Terug naar AFF’ kan op 6 en 7 augustus een intieme versie van het Absolutely Free Festival plaatsvinden. Op de vertrouwde festivallocatie, in de schaduw van culturele hotspot C-mine in Genk, zal het publiek jong en verrassend talent uit binnen- én buitenland kunnen ontdekken. Intussen kunnen ook de eerste vier namen van de elektronica stage toegevoegd worden aan de line-up. Fris én fruitig:

 • Nordmann-opperhoofd Mattias De Craene zakt met zijn soloproject MDC naar Genk af: verwacht een uiterst bezwerende stijldans tussen saxofoon én elektronica.
  Check: https://www.youtube.com/watch?v=WQdmWPiY-kg
 • Victor De Roo is een van de nieuwste chouchous van de Belgische elektronische muziek. Hij diept volop eclectische sounds op uit de hoofdstedelijke goudmijn, voorzag Zwangere Guy van beats voor diens eerste single, runt zelf een cassettelabel, en is kind aan huis bij trendsetters Horst en Dekmantel.
  Check: https://www.youtube.com/watch?v=sXDevBWUKxg
 • Performer-zangeres Maya Mertens sleurt je onherroepelijk mee in een ongegeneerd totaalspektakel. Vieze Meisje stopt pop, poëzie, humor en rave in één spetterende liveshow. Dankzij de acrobatische beats van producer/brother-from-another-mother Azertyklavierwerke word je vlekkeloos naar de allerhoogste alarmfase geleid. Mayhem!
  Check: https://www.youtube.com/watch?v=X9nZSur_aBk
 • Niets is wat het lijkt bij de surrealisten van Pilkington United. MC Jwal en FC Dhee leven in een parallel universum en verkondigen hun blijde boodschap bij voorkeur in het portaal van een verlaten cité-kerk. Van de pot gerukte lyrics worden messcherp geserveerd op een bedje van onweerstaanbare grooves.
  Check: https://www.youtube.com/watch?v=Veq7qGJ-_Jw
 • Tussenstand line-up! Op vrijdag 6 augustus op ‘Terug naar AFF’: Lander & Adriaan, Aili, Meetsysteem (nl), Mattias De Craene, Victor De Roo, Tukan en Lo-Lee-Ta. Op zaterdag 7 augustus: Penelope Isles (uk), The Guru Guru, Personal Trainer (nl), Vieze Meisje, Stoop Kid, Camille Camille, Aster en Pilkington United. AFF zou AFF niet zijn zonder het bieden van kansen aan jonge, creatieve talenten. Als lanceerplatform voor ‘the next generation’ worden binnenkort – met de hulp van Vi.be en Villa Basta – nog een zestal verrassende acts aan het electronica podium toegevoegd.

🚨Opgelet: tickets op voorhand reserveren 🚨

Ook dit jaar blijft AFF een gratis festival. Omdat het aantal plaatsen per dag beperkt is tot slechts 500 wordt op voorhand wel een drankwaarborg gevraagd. Die kan je tijdens het festival omzetten in drankkrediet. Heel concreet: je schrijft via de betaalmodule op de site van AFF 10 euro per dag/per bezoeker over en bent zo zeker van je plaats. Ook niet vergeten mee te brengen naar het festival: drie gebruikte batterijen. Want AFF is en blijft hét batterijenfestival. Breng je drie gebruikte batterijen mee, dan kan je je volledige krediet tijdens het festival in drankjes omzetten. Vergeet je de batterijen, dan wordt een registratiekost van 2,5 euro aangerekend.
Een plaatsje reserveren is enkel mogelijk in veilige bubbels van 4 tot 8 personen. Je betaalt dan 40 tot 80 euro per gezelschap. Het aantal toeschouwers is beperkt tot 500, dus vorm bubbels met je vrienden en ga dan zo snel mogelijk naar www.absolutelyfree.be/ticket/terug-naar-aff-21

TERUG NAAR AFF
6+7 augustus 2021
C-mine Genk
www.absolutelyfree.be

You must be logged in to post a comment Login