Geen widgets gevonden in de zijbalk

Toegegeven, Heart Of A Mother, het nieuwe Douglas Firs-album, zal niet de vrolijkste plaat zijn die je dit jaar gaat horen. Maar elk donker album heeft licht nodig, dus begon Gertjan te fantaseren over een hoopvolle toekomst. ‘We’ve got red wine / A shrike* up in the sky / A burning fire / The record’s spinning softly through the night.’ Wat – als je erover nadenkt – ook als het prachtige einde van een wereldwijde pandemie kan klinken.

‘And I feeeeeeeeeel… delighted!’ 

Delighted” begint met de vertrouwde sound van old school Douglas Firs, inclusief groovy J.J.- Cale-meets-Ry-Cooder gitaar, maar de dingen zijn niet wat ze lijken in dit nummer. Neem nu het orgel. Dat is geen orgel, maar een synthesizer uit de jaren 80.Wat dan weer wél als een synth klinkt, is een Wurlitzer vol effecten. En de drums zijn geen drums, het is een drumcomputer die Gertjan zelf geprogrammeerd heeft.Als je Gertjan pakweg 5 jaar geleden, toen hij nog vond dat 1 januari 1980 de dag is waarop de muziek is gestorven, had verteld dat hij op een dag muziek zou maken met synthesizers en drummachines, dan zou hij je gevraagd hebben om je mond te gaan wassen met zeep. Maar mensen veranderen. Er was een lockdown. Er was een homestudio op zolder. Er was een zee aan tijd om te experimenteren. Het resultaat?

‘And I feeeeeeeeeel delighted!’ 

Beluister/download de single HIER.

LIVE
16.10 BRUSSEL Ancienne Belgique
30.10 IEPER Het Perron
04.11 GENT NTGent
06.11 MERKSEM Cultuurcentrum
12.11 BEVEREN Ter Vesten
17.11 EEKLO Oostveldkerk
18.11 UTRECHT (NL) Club Nine
19.11 GRONINGEN (NL) Simplon
21.11 DEN BOSCH (NL) Willem Twee
02.12 SINT-TRUIDEN De Bogaard
03.12 HAMONT-ACHEL De Posthoorn
04.12 EUPEN Alter Schlachthof
10.12 MECHELEN Cultuurcentrum
16.12 ROESELARE De Spil
17.12 AVELGEM De Spikkerelle
18.12 MOL ’t Getouw
28.12 ROTTERDAM (NL) Rotown

Door Peter