OP 2 EN 3 JULI IS ER WEER BLUES IN DIEPENBEEK!

hookrock-2015

Na één jaartje overslaan  gaat het blues festival Hookrock er toch deze zomer mee door  en dit op de bekende locatie in Diepenbeek O.C. Rooierheide  op 2 en 3 juli 2021 !  De ploeg van Hookrock is enthousiast  door de positieve respons op dit nieuws maar bericht wel dat er dagelijks  slechts 400 festivalgangers welkom zijn door de Corona maatregelen. De kaartverkoop ging reeds van start , en is enkel via de website van Pedaal Nederland of van Hookrock zelf te boeken. Gaat het festival ondanks alle maatregelen niet door , wordt je ticket terugbetaald.

Het festival gaat een outdoor gebeuren worden, er worden kleine gezellige tentjes voorzien… Er werd dit jaar geopteerd voor  louter Belgische bands …maar dit doet geenszins afbreuk aan de hoogstaande muzikale eisen die worden gesteld . De toegangsprijzen zijn als vanouds zeer democratisch, maar het wordt alweer een huzarenstukje om alles op de korte tijdspanne die er is  te verwezenlijken, maar dat slaagt wonderwel elke keer !

Tickets vrijdag: € 20,00
Tickets zaterdag: € 25,00
Combiticket: € 35,00

Tickets bestellen? Klik (via het Nederlandse Pedaal) of direct via www.Hookrock.be

Opgelet : Na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail met een ordernummer, dit is tevens je toegangsbewijs ; Dus : er worden geen tickets opgestuurd ! Zo is alles Corona Proof !  

 
Het programma op vrijdag 2 juli 2021 !  

Stef Paglia Trio  – aanvang 18 uur  
Een opener van formaat , Stef Paglia bekend als gitarist en mede oprichter van de Bluesbones hoef je niet meer voor te stellen in de Blues middens. , samen met Geert Schurmans en Sven Bloemen heb je een dijk van een band.. Op tijd komen …..

The Dibs 19 u 30 aanvang
Deze band brengt je een verassende mix van soul , en swingende rock ’n roll . Frontman Peter Jacobs, Stanley Patty, guitar , Colly Franssen  Keyboards, Mo & Franky Gomez ritmesectie.

Walter Broes and the Mercenaries  aanvang 21 uur
Walter Broes kennen jullie allemaal van de Seatsniffers en zet met zijn Mercenaries zijn swingende Rock ’n roll vibes voort. Moeilijk om hierbij stil te blijven ….. – Lieven Declercq op drumms en Clark Kenis op bass –  vervolledigen de band ! Top !  


Bill and the Burners 22 u 30 aanvang.
Iedereen weet wie Howlin’Bill is en waar hij voor staat… the Slow Burners en Howlin’ Bill zegt dat jullie nog iets ??? sure ..Bezetting : Howlin ‘ Bill vocals , Brother Jebediah Kupfernagel op bass, Magic Frank drumms en Junior Jay sluit de rijen op gitaar. Deze laatste is de verassing van de band Hij gaat je overtuigen van zijn grote klasse ! De kritieken van degenen die hem al bezig zagen zijn superlatief !

Programma Zaterdag 3/7/2021

DC Snakebuster & Washboard Willy aanvang 14 uur
Frank declercq en zijn vader Willy Declercq lijken met zijn tweetjes een band van 5 !Zij dragen het zeer besmettelijk maar ongevaarlijke  bluesvirus zeker aan je door .  


Dan Cash & The Road Rockers aanvang 15u15
The Thunderbirds, Paladins, Blasters , Johnny Cash,  daar moet je van houden….en  dan is deze band  nu nog misschien voor jullie onbekend maar na hun performance  niet meer onbemind . Bezetting:  frontman/zanger/gitarist Dan Cash, Didier Bourbon lead gitaar, Beef Philippe op de bass en Mitch Manios drumms.


The Blue Clay aanvang 16u30
Garant voor swingende muziek , Roots , Bluegrass, Tex Mex , Zydeco, met bovendien ook eigen nummers. Bezetting : Wouter Verhelst op gitaar/accordeon en vocals, Ilse van Dooren op percussie/vocals, Repete van Merode contrabass/vocols en Geert de Block op drumms


Womens’Blues 17u55 aanvang
Zangeres Dominique Wenta werd geboren in Frankrijk en bracht er het grootste deel van haar carrière door. Na 5 jaar in België en richtte ze  de band Womens’ Blues op.Vrouwen die de Blues zingen en hebben doen je huiveren :   Ma Rainey, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin en zelfs Amy Winehouse horen tot het repertoire . Bezetting :  Grand dame  Werta , onze eigenste Mark Lormans op gitaar en ritme-sectie  Alex Nelson op bass en Ben Watson op drumms.


Steven Troch Band aanvang 19u15
Steven  Troch , de oude en gekende rot in het blueswereldje , verdiende winnaar van de Belgian Blues Challenge 2019 georganiseerd door Hookrock moet je niet meer voorstellen aan de kenners !
Bezetting :  Steven Troch op vocals en blues-harp  , Mat T Mahony op gitaar, Elisabeth ‘Lizz’ Sprangers op bass en Bernd Coene op drumms. 


Voodoo Twinz & The  Patricks aanvang 20u45
Bezetting :  zanger/gitarist Jan Jaspers, drummer Gert Servaes, vocalist/gitarist Louis Patrick, bassist Patrick Indestege (Black Cat Bisquit). Als oud leden van de Boogie Beasts en Black Cat Bisquit   brengt deze band Boogie en Chicago Blues … Rauw, bezielend ,swingend  ! Wij zijn er als organisatoren erg blij mee dat we hen konden strikken  !!!


Mudvibe aanvang 22u15
Bezetting:  Dave Reniers, Luke Alexander, Steve Wouters, René Stock en Henk Van der Sypt allen bekend als toppers ! De lijst van bands waarin ze speelden is ellenlang. Supergeslaagde optredens die hangen bleven ….  Peer (2018), bij Move2Blues (2018) of Kwadendamme (2019)  …We konden deze band niet over het hoofd zien om als  afsluiter van on festival te fungeren !

 

You must be logged in to post a comment Login