Geen widgets gevonden in de zijbalk

ROOTS & ROSES – SUMMER EDITION
23, 24, 25 juli 2021

23 juli : Openingsavond met Black Box Revelation & Romano Nervoso

Al meer dan tien jaar is de Roots & Roses voor de fans een muzikale hoogdag op de kalender, een voorjaarsklassieker onder de festivals. Alle typische Roots & Roses ingrediënten zullen er zijn – maar waar nodig aangepast aan de heersende corona maatregelen: een top programma, in een landelijke en gemoedelijke omgeving, én een menu en drankkaart die kan wedijveren met de beste brasserie keukens. En natuurlijk de unieke Roots & Roses sfeer.

Na meer dan een jaar stilte komt er dan toch een ‘Roots & Roses’ op 23, 24 en 25 juli! Dit alles vlak aan de oevers van de Dender in de schaduw van de eeuwenoude kloostergebouwen ‘Hôpital Notre Dame à la Rose’ in het centrum van Lessen, een magische setting! (vlakbij Geraardsbergen).

Zoals gebruikelijk is ook nu de typische dubbele Roots&Roses insteek voelbaar in de programmatie: “Roots”, een meer akoestisch kant en een mix van hedendaagse folk, blues, boogie en country, en daarnaast de “Roses” insteek: meer elektrisch en gespierd, richting rock ’n roll & garage.

Op de openingsavond van 23 juli zijn Black Box Revelation en Romano Nervoso top of the bill. Daar voegen we weldra nog een openingsact aan toe. Op 24 en 25 juli staan er telkens 7 bands op het programma! Het gaat om vertrouwde namen die al op het festival speelden maar ook om bands die we al langer wilden boeken. Ze vormen samen een affiche waarvan we nog niet hadden durven van dromen gezien de omstandigheden. Het volledige programma wordt in de komende dagen bekendgemaakt, maar je kunt nu al deze namen verklappen: Delgres, Leyla McCalla, Powersolo en een onverwacht optreden van Fifty Foot Combo.

OPGELET: het aantal plaatsen is beperkt; wacht dus niet om te reserveren!

De “Roots & Roses Summer Edition” maakt deel uit van de cyclus “Summer Nights Fever”, een festival dat van juni tot augustus plaatsvindt en enkele van de grootste namen uit de muziekscene zal samenbrengen. meer info volgt zeer binnenkort !

Door Peter