ROCK ZOTTEGEM BLIJFT ERIN GELOVEN!

Als het van de organisatie van ROCK ZOTTEGEM afhangt, opent het festival op 9, 10 en 11 juli ’21 de deuren. “Wij zijn er klaar voor en willen ons festival laten doorgaan,” laat organisator Kurt De Loor weten. “We zijn niet naïef en we weten dat we aan bepaalde  voorwaarden zullen moeten voldoen. Maar we geven niet op en hopen dat de verschillende overheden mee hun schouders onder deze editie willen zetten zodat we alles coronaproof kunnen organiseren. Het mag niet opnieuw een verloren zomer worden.”

 

Oa. Rock Werchter, Couleur Café en Cactus lieten al weten dat ze dit jaar geen editie zullen organiseren. Die festivals vinden normaal plaats in het begin van de festivalzomer. Maar er is ook hoopvol nieuws: als het van de organisatie van ROCK ZOTTEGEM afhangt komt ROCK ZOTTEGEM 2021 er wel degelijk, maar waarschijnlijk in een aangepaste versie.

“De organisatie van ROCK ZOTTEGEM is klaar voor een editie in 2021. Wij willen de deuren openen op vrijdag 9 juli, zaterdag 10 en zondag 11 juli ‘21,” dat laat Kurt De Loor weten. “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen om coronaproof het festival op poten te zetten en festivalliefhebbers een perspectief te bieden op een mooie festivalzomer met muziek. Wij gooien de handdoek voor deze editie nog niet in de ring.”

“We zijn niet naïef, we weten dat het geen ROCK ZOTTEGEM zal zijn met tienduizenden festivalgangers zoals gewoonlijk. Maar we willen onze verantwoordelijkheid nemen. Als we na het overlegcomité op 11 mei duidelijkheid krijgen dat er iets mag, dan zijn we er klaar voor. Het zal natuurlijk onder bepaalde voorwaarden zijn, dat spreekt voor zich,” laat de organisatie weten. “Maar we hopen dat o.a. het lokale bestuur mee haar schouders onder deze editie zet zodat we muziekliefhebbers toch nog een mooie start van de zomer kunnen bieden. Zij zouden oa. kunnen instaan voor de testing voor het festival bijvoorbeeld.”

Kurt De Loor: “Als we mistoestanden zoals La Boum willen vermijden, moeten we jongeren perspectief bieden. De eventsector kan dat in handen nemen en als organisator willen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Als de (lokale) overheid mee aan hetzelfde zeel trekt, kunnen we er nog een mooie zomer van maken, daar ben ik rotsvast van overtuigd.”

You must be logged in to post a comment Login