Les Nuits Botanique 2021 lost meer dan 70 namen!

nuits-202

Op de poster van Les Nuits Botanique 2021 zien we een opklaring boven Brussel. Het is een momentopname van onze stad, geschilderd door Theodoor Van Heil in 1692. Dit schilderij kan je terugvinden in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Brussel, het museum dat zo vriendelijk was om ons dit beeld te laten gebruiken.

Sinds maart 2020 is de wereld onder dat wolkendek tot stilstand gekomen en is het sociale leven, net zoals op een schilderij, bevroren. Dat wil niet zeggen dat ze de afgelopen maanden in Botanique hebben stilgezeten. Meer dan 50 artiesten zijn hier residenties komen doen en gaven afsluitend een livestreamconcert, in totaal goed voor zo’n half miljoen Facebook-views.

In oktober 2020 hebben ze, tussen twee golven door, een eerste aangepaste editie van Les Nuits op poten gezet. Die toonde toen al aan dat er mits een strakke organisatie en dankzij een begripvol publiek op cultureel vlak mooie dingen mogelijk zijn. Ondertussen hebben ze intens en meer dan ooit samengewerkt met andere actoren uit de Belgische event- en muziekwereld om een terugkeer naar live concerten mogelijk te maken.

Samen met het publiek tellen ze af om de intussen opgehoopte energie eindelijk naar buiten te kunnen laten. Op Les Nuits Botanique vieren ze met artiesten, sector en muziekliefhebber de terugkeer van live muziek.

De omstandigheden dwingen zij om met de regelmaat van de klok onze voorbereidingen en plannen te herzien, dat weten ze. Ze zullen hun daardoor niet uit het lood laten slaan. De wolken zullen soms nog donker zijn, maar ze waaien voorbij, de lucht wordt blauw… en Les Nuits gaan door met fonkelende sterren aan de hemel en de sterren van morgen op het podia!

Antoine Flipo • Ashley Morgan & band • Aurel • Ausgang • Bachar Mar-Khalifé • Benjamin Schoos + The Loved Drones • Bonnie Banane • Camille • Catastrophe • Chantal Acda • Charlène Darling • Coline & Toitoine • Dana Gavanski • David Numwami • De Ambassade • Eddy Ape • Elysian Fields • Emily Loizeau • Emptiness • EMY • Esinam • Félicia Atkinson • 5K HD • Frànçois and The Atlas Mountains • Françoiz Breut • Geeeko • Girls In Hawaii • Grave • Green Montana • Gruesome • I Am Morbid • Isolated Youth • It It Anita • Joanna • Jozef Van Wissem • Juicy Orchestra • Lala &ce • Laryssa Kim’s Oneironauts • Lebanon Hanover • LO  • Mansfield.TYA • MAZIMA • Moli • Mountain Bike • Neptunian Maximalism • Nicola Testa • Niklas Paschburg • Paradoxant  • Petit Prince • Pippin • Pomme • Poupie • Prudence • Pyrexia • Quinzequinze • Requin Chagrin • Roméo Poirier • Saint DX • Sébastien Tellier • Selofan • Silly Boy Blue • SKY H1 & Margarita Maximova • Smerz • Sophia • Stéphanie Blanchoud • Susobrino • The Brums • This Is The Kit • Tim Dup • Timothée Joly • Twin Toes • Unik Ubik • Videoclub • Yelle • YellowStraps • Yôkaï

You must be logged in to post a comment Login