Marco Z releaset nieuwe single ‘Sounds Of The City’

mz
Vandaag laat Marco Z een nieuwe single op de wereld los: ‘Sounds Of The City’. Het is de voorloper van z’n nieuwe album ‘Lost Connections’, dat op 14 mei 2021 het levenslicht ziet.
LUISTER
 .
MARCO Z OVER ‘SOUNDS OF THE CITY’

“Sirens wail down the streets. Makes your blood flow. Makes you feel complete.” Twee zoekende zielen ontmoeten elkaar, maar vinden in elkaar het antwoord niet. Het canvas is de grote stad.

“‘Sounds of the City’ waren oorspronkelijk drie sobere piano-akkoorden die ik in een loop zette”, vertelt bezieler Marco Zanetton. “Ik voegde er synths aan toe, er borrelde een tekst op en dat alles inspireerde me om op zoek te gaan naar een vervolg. Aan de hand van dat proces heb ik eigenlijk het hele nummer afgewerkt.” De productie is soberder, duisterder en vooral elektronischer dan Marco Z’s eerdere werk. Met de strenge maatregelen, waren de verlaten straten om zes uur ’s avonds dan ook een onverhoopt geschenk om deze sfeer vast te kunnen leggen in een videoclip.

Met zijn eerste solosingle ‘I’m A Bird’ scoorde singer-songwriter Marco Z plotsklaps een wereldhit in eigen land. Wat volgde: grote podia, veel persaandacht, awards en Europese tours. Op debuutalbum ‘The Ordinary Life of Marco Z’ (2012) bezong Marco Z zijn gewone leven. Opvolger ‘Hold Me Like The World Is Ending’ (2015) surfte verder op dezelfde vibe. En erna was het tijd voor een pauze.

Het derde album moest een oldschool late-eighties-rockplaat worden waarmee Marco Z zou gaan touren met enkele leden van The Sore Losers, maar toen kwam virus C op de proppen en vloog het album weer in de kast. Marco trok zich terug op zijn zolder om daar te prutsen met drumpcomputers, synths en zijn trouwe akoestische gitaar. Een nieuw album kwam tot leven.

Zangeres Elke Smeets en creatieve duizendpoot Joey Brocken (Chackie Jam) voegden zoetgevooisde zangpartijen toe. Alessio Di Turi (The Sore Losers) mixte ‘Lost’ Connections’ tot een volwaardig album.

‘Lost Connections’ gaat over het verliezen van en opnieuw op zoek gaan naar connectie. Een beetje zoals Marco’s computer uit 2012, die maar moeilijk verbinding maakte met WiFi op die zolder. Het constante zoeken naar een signaal geldt doorheen het album als metafoor voor de zoektocht naar verbinding met anderen of je (vroegere) zelf. En staat in schril contrast met huidige klimaat waarin iedereen op digitale wijze hypergeconnecteerd is.

Live bestaat Marco Z uit Marco Zanetton, Elke Smeets, Alessio Di Turi (The Sore Losers), Kevin Maenen (The Sore Losers) en Joey Brocken (Chackie Jam).

You must be logged in to post a comment Login