Gojira komt op 30 april met nieuw werk!

GABRIELLE DUPLANTIER Gojira Warnermusic

Gojira kondigt albumrelease aan van ‘FORTITUDE’ op 30 april en lost nieuwe single ‘Born For One Thing’

Het langverwachte nieuwe album van de Franse metalband Gojira komt uit op 30 april via Roadrunner Records. Bij deze aankondiging loste de band ineens ook de eerste single uit de nieuwe plaat, ‘Born For One Thing’.
De videoclip van de single  ‘Born For One Thing‘ werd opgenomen in zowel Frankrijk als België en werd geregisseerd door Charles De Meyer. ‘FORTITUDE’ is het eerste album van Gojira in vijf jaar en is de opvolger van het Grammy-genomineerde ‘MAGMA’.  De single vertegenwoordigt een natuurlijke evolutie van de Franse band: hypergefocust maar volledig doorgeslagen, confronterend en toch medelevend, alsof ze hun huid afwierpen om plaats te maken voor een pantser.
Gojira – Born For One Thing 
Joe Duplantier liet zich voor ‘Born For One Thing’ inspireren door Tibetaanse en Thaise filosofen: “We have to practice detaching ourselves from everything, beginning with actual things. Own less possessions, and give what you don’t need away, because one day we’ll have to let everything go, and if we don’t, we’ll just become ghosts stuck between dimensions.”

FORTITUDE‘ werd opgenomen en geproducet door Joe Duplantier in de Silver Cord Studio te Ridgewood, Gojira’s hoofdkwartier in Queens. Andy Wallace (Nirvana, Rage Against The Machine), mixte de plaat. Het artwork is ook van de hand van Joe Duplantier.

TRACKLISTING ‘FORTITUDE’

1.    “Born For One Thing”
2.    “Amazonia”
3.    “Another World”
4.    “Hold On”
5.    “New Found”
6.    “Fortitude”
7.    “The Chant”
8.    “Sphinx”
9.    “Into The Storm”
10.    “The Trails”
11.    “Grind”

You must be logged in to post a comment Login