Geen widgets gevonden in de zijbalk
De organisatoren van Crammerock kregen de afgelopen weken steeds meer de vraag of het sympathieke festival dit jaar al dan niet zou doorgaan. Maar helaas moeten we festivalminnend Vlaanderen vandaag teleurstellen: ook Crammerock gaat dit jaar niet door. 

Vrijdag 26 Juni 2020, Stekene

Alle massa-evenementen zoals grote festivals zijn tot en met 31 augustus verboden in België. En als de corona-epidemie positief evolueert zouden ze heel misschien weer mogelijk kunnen worden vanaf 1 september. Doordat Crammerock traditioneel in het eerste weekend van september wordt georganiseerd, zou het zowat het enige festival zijn dat deze zomer nog zou kunnen doorgaan.

TE VEEL ONZEKERHEDEN

Dat het in coronatijden bijna onmogelijk zou worden om een evenement met 50 muzikale topacts, 500 enthousiaste vrijwilligers en vooral 35.000 bezoekers te organiseren, daar waren de organisatoren zich in de huidige omstandigheden ook altijd heel erg van bewust. Maar zolang er hoop leefde, gaf de organisatie zichzelf de tijd om tot een goede, welafgewogen beslissing te komen, rekening houdend met alle aspecten.

Helaas zijn er voor Crammerock nog te veel onzekerheden om een evenement met 35.000 bezoekers op een kwalitatieve en veilige manier te organiseren in minder dan twee maanden tijd. Dat heeft de organisatoren doen beslissen dat een volwaardige 30ste editie van hun festival een jaar uitgesteld wordt, naar vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021.

In deze gekke tijden wil Crammerock iedereen een warm festivalhart onder de riem steken: van sympathisanten die onlangs een dierbare verloren tot iedereen die bij Crammerock betrokken is en het niet gemakkelijk heeft door de coronacrisis. Hou jullie allemaal veilig en gezond. Crammerock zal er alvast alles aan doen om volgend jaar een onvergetelijke 30ste editie te organiseren.

Door Peter