Geen widgets gevonden in de zijbalk

Amelie Lens, Angèle, Carl Cox, Modeselektor live, Roméo Elvis, Niska, Sven Väth en nog 15 artiesten hebben als eersten bevestigd voor Dour 2021, een editie die ongetwijfeld heel speciaal wordt

In 2020 geen Dour Festival, alles wordt een jaar opgeschoven. De nostalgie naar Dour is enorm en deze zomer zal ons hart bloeden omdat we geen DOUREUUUH kunnen brullen terwijl we van stage naar stage trekken, of wakker worden op de camping het hoofd nog tollend van de concerten die we de avond ervoor gezien hebben.

Deze keer zit er dus twee jaar tussen de opeenvolgende edities van het festival, maar we grijpen die dubbele wachttijd aan om van Dour Festival 2021 een historische editie te maken, met tien keer zoveel liefde en een bijzondere programmatie. Al onze teams zijn daar al volop mee bezig. We zijn dan ook dolblij dat we nu al de eerste namen kunnen bekendmaken van het XXL-programma dat we in 2021 willen serveren. Dat wordt een mix van het beste van 2020 en het beste van wat er in 2021 op ons af komt.

De eerste namen zijn artiesten die toegezegd hebben om in 2021 terug te komen, zoals Angèle, die exclusief in de Last Arena zal spelen. Dat wordt trouwens haar enige festivaloptreden in België. In 2018 was de jonge Brusselse ook al van de partij, maar intussen is ze uitgegroeid tot een internationale ster. Alles wat ze uitbrengt, verandert in goud en in haar nummers wisselt ze engagement af met zelfspot. De Frans-Congolese artiest Niska heeft zich ontpopt tot een muzikaal symbool van een hele generatie, hij heeft een stem uit de duizend en is de tweede headliner die bevestigt dat hij opnieuw naar de Last Arena komt.

Maar we mogen ook al nieuwe namen aankondigen. Een van hen treedt eveneens aan in de Last Arena: Roméo Elvis. Hij heeft een nieuwe EP uit, ‘Maison’’, een ‘aperitiefje’ voor zijn tweede solo-album dat hij eind 2020 op de wereld loslaat.

Fans van techno worden op hun wenken bediend met de eerste doortocht van Sven Väth, zijn sets zijn ware masterclasses van dj’en met vinyl, en van Carl Cox, de veteraan van de acid house die in Engeland, op de raves in het midden van de jaren 1980, naam maakte in de wereld van de hardcore techno. Bovendien is Cox curator en mag hij zelf een avondprogramma samenstellen, net zoals AZF, de Franse hogepriesteres van de industrial techno. Voor 2021 hebben intussen ook artiesten toegezegd die hun debuut op Dour al achter de rug hebben, zoals de Antwerpse Amelie Lens. Zij zal de festivalgangers met haar acid techno uit de bol laten gaan. Ook Honey Dijon en The Black Madonna keren terug, twee militante bands uit Chicago, en het duo Modeselektor brengt een live set. Squarepusher, de grootmeester van de IDM en drill and bass heeft een nieuw album uit, ‘Be Up a Hello’, en is er ook weer bij, net zoals de moderne tovenaar Palms Trax.

Ook de hiphopfans mogen juichen, Josman, de jongste revelatie van de Franse rap, bevestigt dat hij in 2021 van de partij zal zijn. Verder ontvingen we toezeggingen van Princess Nokia, de militante feministe met een unieke flow, en Swing, een van de drie pijlers van L’Or du Commun die het nu solo doet. Freeze Corleone en Lala &ce, twee rijzende sterren van de Franse rap, mogen we eveneens opnieuw aan de affiche toevoegen. En dan is er ook al een nieuwe Belgische naam, het duo Caballero & JeanJass dat onlangs zijn 4de album uitbracht, ‘High & Fines Herbes’.

De eerste golf drum & bass en jungle is ook al binnen: Black Sun Empire feat. Multiplex, velen zien hen als het boegbeeld van de hardste, donkerste en meest experimentele drum & bass, Dirtyphonics LIIVE, met hun onvergelijkbare rauwe energie, Billx, de maker van lieflijke ballades tegen 190 bpm, en Kings Of The Rollers & Inja met old school jungle zoals je die niet vaak meer hoort.

Nog enkele mooie bevestigingen om de countdown naar 2021 officieel van start te laten gaan: Yseult, de française met de gouden stem, en Black Lips met hun dirty garage rock.

Onze festivalteams lopen zich het vuur uit de sloffen om in 2021 voor jou de beste namen naar Dour te halen en hebben nog tal van mooie verrassingen in petto. In 2021 staat je bij de windmolens van Dour een daverend feest te wachten!

Door Peter