Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ongeveer 46 jaar na de originele opnames, brengt Neil Young Homegrown‘ uit, zijn beruchte “verloren” album. Zelf beschrijft Neil Young ‘Homegrown’ als “The One That Got Away” en publiceerde een brief erover op de “Neil Young Archives”. Een fragment uit deze brief: “I apologize. This album Homegrown should have been there for you a couple of years after Harvest. It’s the sad side of a love affair. The damage done. The heartache. I just couldn’t listen to it. I wanted to move on. So I kept it to myself, hidden away in the vault, on the shelf, in the back of my mind….but I should have shared it. It’s actually beautiful. That’s why I made it in the first place. Sometimes life hurts. You know what I mean. This is the one that got away.”

Op de plaat staan twaalf nummers, waarvan er zeven nooit eerder werden gereleased : ‘Separate Ways’, ‘Try’, ‘Mexico’, ‘Kansas’, ‘We Don’t Smoke It No More’, ‘Vacancy’ en ‘Florida’ (gesproken woord). Daarnaast pakt het album ook uit met eerste opnames van ‘Love Is A Rose’, ‘Homegrown’, ‘White Line’, ‘Little Wing’, en ‘Star Of Bethlehem’ – verschillende versies die later ook op andere Neil Young-platen zijn verschenen.

Door Peter