Geen widgets gevonden in de zijbalk

SLOPER– met: Peter Shoulder, Fabio Canini, Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens

Het internationale rockgezelschap SLOPER van drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), Britse gitarist Peter Shoulder (WintervilleThe Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini brengt volgende maand -op vrijdag 5 juni- zijn debuut-EP ‘Sloper’ uit met daarop vier tracks, waarvan ‘Mind Melter’ en ‘I’m Alive’ ook op het volledige debuutalbum komen dat later dit jaar verschijnt. De overige twee zijn exclusieve non-album tracks.

Eerder dit jaar bracht de band al de twee singles ‘Mind Melter’ en debuutsingle ‘I’m Alive’ uit.

.

.

SLOPER
Het staat in de sterren geschreven: 2020 wordt het jaar van het bijzondere kwartet SLOPER (NL-BE-UK). Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten.

Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder opvalt en met kop en schouder boven het maaiveld uitsteekt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. De vier hongerige muzikanten voelen het heilige vuur branden en zijn gretig om er komend jaar flink tegenaan te klappen. Verwacht stevige riffs, vette drums (duh) en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel. Rock’-n’-roll is er om plezier te maken. Om lekker lo(o)s te gaan en te genieten van riffs en roffels.

Of zoals deze heren zelf zeggen: Sometimes, life’s simple: you rock out with guitars & drums, just because you love it, because it gives you goosebumps.

De Brit Peter Shoulder (uit Newcastle) verdiende zijn sporen al ruimschoots in metalband Winterville, waarbij Mario op de drumkruk zat. Peter werd frontman van The Union, die het in Engeland goed deed, en die in de Benelux rondtoerde als voorprogramma van Triggerfinger. De zang van Peter was een factor van grote betekenis die vrijwel meteen de aandacht trok.

Fabio Canini is een Limburgs (BE) gitarist, een illustere onbekende die desalniettemin heel wat kilometers op de teller heeft. Fabio speelt vrijwel continu live met allerhande bands, waarin hij de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt als sessie gitarist. Een onbekende held, zeg maar gerust.

Door Peter