Wallace Vanborn en Paceshifters @ Warande Kuub Turnhout

Wallace Vanborn

Wallace Vanborn en Paceshifters @ Warande Kuub Turnhout Een beestachtig mooie avond!

Paceshifters:
De naam Paceshifters zal bij velen niet meteen iets zeggen, maar bij onze noorderburen is dat een totaal ander verhaal. Reeds meer dan tien jaar draait het Nederlandse drietal daar al mee. Ze waren ook in menig voorprogramma te vinden van grote bands en artiesten, Wolfmother, Monster Magnet, Deep Purple en Queens Of The Stone Age. De drie Paceshifters hadden er duidelijk veel zin in deze avond. Het is vooral stevig werk wat we te horen krijgen met lekker veel gitaar, zang en schreeuwwerk. Hier en daar hoor je wel een link met Nirvana maar dan gemixt met een flinke scheut stonerrock Kortom: een erg strakke, en zeer energieke show kortom de perfecte opener! Ik ga mij zeker wat meer verdiepen in het werk van deze band na het zien en horen van de Paceshifters! Een optreden van Paceshifters hebben de kracht om aan de ene kant juist heel ingetogen te zijn, maar als ze alle registers opentrekken, dan barst het ook werkelijk uit zijn voegen van de energie.

Wallace Vanborn:
Na een sterk optreden in de Ancienne Belgique is de Warande Kuub aan de beurt waar het Gentse trio Wallace Vanborn weer te keer mag gaan. Met hun nieuwe langspeler A Scalp For The Tribe onder de arm zaken de stonerrockers af naar Turnhout, het is al van 2014 geleden dat we nog iets nieuws van Wallace Vanborn voorgeschoteld kregen. De band bleek in opperbeste stemming en dat was duidelijk merkbaar op het podium. Ze gingen van start met Supply And The Damned uit hun vorige album! Am I The One You’re Looking For en From A To Yellow waren de eerste nummers van de nieuwe plaat dat we live te horen kregen. Sylvester Vanborn ging zwaar te keer achter zijn drums. Tussen door werd de gouwe ouwe Cougars de zaal ingestuurd en ging als een “pletwallace” over het publiek heen. Dan volgt het nummer Marching Sidways en een strakke versie van Found in L.A. Er is bijna geen moment om naar adem te happen, de rockmachine dendert maar door… Je hoorde het al aan de opener dat het geen releaseshow ging worden van het nieuwe album. Het trio Wallace Vanborn heeft duidelijk laten zien dat ze volledig herrezen zij na enkele jaren radiostilte! Even A Broken Guru, Is Right At Least Two Times A Day, Enemy Of Serpentine en Skipping Loops zijn knallers van formaat vol furieuze gitaarriffs, loodzware bassen en strakke drums! De eindspurt werd ingezet met het vlammende Wave Goodbye, We Are What We Hide, A Bee And A Buzz, Atom Juggler en Heart Is Where The Home Is. Na mijns inziens zijn Alle publieksfavorieten gespeeld vanavond met nog enkele nummers te gaan Wastlands en het zware Cowboy Panda’s Revenge! Samen gevat laat deze show je compleet gevloerd achter. Wat een beestachtig mooie avond! De energieke, overdonderende en krachtige stonerrock van Wallace Vanborn zal je ongetwijfeld wegblazen.

Setlist Wallace Vanborn:
Supply & The Damned – Am I The One You’re Looking For? – From A To Yellow – Cougars – Marching Sidways – Found in L.A.– Even A Broken Guru Is Right At Least Two Times A Day – Enemy Of Serpentine Skipping Loops – Skipping Loops – Wave Goodbye – We Are What We Hide – A Bee And A Buzz – Heart Is Where The Home Is – Atom Juggler – Wastlands – Cowboy Panda’s Revenge Report/Pix: Wim Wuyts

You must be logged in to post a comment Login