Carl Cox, AZF, Africa Express en Zwangere Guy zijn de 4 curatoren op Dour!

dour-2019
De openingsdag van Dour Festival belooft ook dit jaar weer heel bijzonder te worden. 4 curatoren die elk op hun manier hetzelfde DNA hebben als Dour Festival, programmeren een eigen line-up. Elke curator is het uithangbord van een podium en krijgt carte blanche voor de programmatie. Een eerbetoon aan de waarden die het festival kenmerken: veelzijdigheid, nieuwsgierigheid, artiesten die nieuwe wegen verkennen en liefde. Daar heeft het altijd om gedraaid en dat zal ook altijd zo blijven.

Dit is het eerste bezoek van Carl Cox aan Dour en hij mag meteen de lakens uitdelen in de Red Bull Elektropedia Balzaal. Carl Cox is een veteraan van de acid house, een technoheld, een pionier van de dance music, een god op Ibiza. In Engeland, op de raves in het midden van de jaren 1980, maakte hij naam in de wereld van de hardcore techno. Deze man met zijn uitzonderlijke charisma zet de toon in de Balzaal.

In de Chaufferie – een van de twee nieuwe podia van deze editie – heeft AZF het voor het zeggen. De nieuwe hogepriesteres van de industrial techno en het brein achter het collectief ‘Qui Embrouille Qui’ zal Dour Festival op zijn grondvesten doen daveren. AZF zal zich hier helemaal thuis voelen.

Het Brusselse fenomeen Zwangere Guy neemt de Boombox voor zijn rekening. Hij is het icoon van de Nederlandstalige rap en 2019 was zijn grote doorbraakjaar. Hij won alle mogelijke awards en hij zwaaide het jaar uit met een enorme knal, zijn album ‘BRUTAAL’. Hij selecteert de namen voor een van de hotste podia van het festival.

In La Petite Maison dans la Prairie staat er een uitzonderlijk concert op het programma. Daar ontvangen we Africa Express, een collectief dat in 2006 werd opgericht en is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve popbands. Africa Express brengt muzikanten uit verschillende culturen, genres en generaties samen, slaat bruggen en biedt een nieuwe kijk op Afrika en de muziek uit dat continent. Ook Africa Express komt voor het eerst naar Dour Festival en brengt een heleboel verrassingen mee. Daarover zullen we  vóór 15 juli (misschien) nog extra details kunnen geven.

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login