Niska, James Blake, Modeselektor live en 25 nieuwe namen voor Dour!

dour-2019

Na de toezegging van A$AP Rocky, Angèle, Nekfeu, Stormzy, Sven Väth, Floating Points live, Chronixx, Dirtyphonics liive en Yves Tumor & Its Band kan het Festival van Dour weer een reeks nieuwe namen toevoegen. Het aftellen naar de editie van 2020 is nu officieel begonnen. 

Over precies 6 maanden, van 15 tot 19 juli, zijn we weer op de afspraak aan de voet van de windmolens, voor 5 dagen vol liefde en muzikale ontdekkingen, in alle mogelijke genres en uit alle hoeken van de wereld! 

De Frans-Congolese rapper Niska is uitgegroeid tot een van de muzikale symbolen van een hele generatie. Hij bevestigt dat hij dit jaar voor het eerst naar Dour komt en zijn kruiwagen vol hits meebrengt. Londenaar James Blake is na 3 jaar afwezigheid terug met een nieuwe parel, ‘Assume Form’, en speelt deze zomer bij ons zijn enige Belgische concert. Een andere grote naam die heeft toegezegd, is het Berlijnse duo Modeselektor dat in zijn eentje een behoorlijk volledig overzicht geeft van de moderne elektronische muziek. Deze zomer sluiten ze het festival af met een liveact in The Last Arena! 

De hiphopfans komen ook aan hun trekken, met de toezegging van Alkpote – de uitstekende en boeiende rapper –, de terugkeer van Oxmo Puccino – een vredelievende man en een stille kracht – en de komst van EARTHGANG, het duo uit Atlanta. Maar ook Flohio is van de partij. Zij laat een frisse en tegelijk vlijmscherpe, bijtende wind waaien door Groot-Brittannië. Bovendien ontvingen we ook de bevestiging van Lorenzo – de zelfuitgeroepen Empereur du Sale, en van OBOY, de nieuwe rapsensatie!

Andere mooie namen die we kunnen bekendmaken zijn de Franse Yseult, een zangeres met een gouden stem, en het jonge, Britse talent Mahalia, de R&B-zangeres die intussen al een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd! 

Ook het lijstje met techno-namen is weer een stukje langer geworden. We mogen het Italiaanse duo 999999999 (spreek uit als ‘Nine Times Nine’) verwelkomen en ook Ben Klock – het boegbeeld van de Berlijnse dance scene en resident-dj in de beroemde club Berghain. Een heel grote dame, The Black Madonna, keert terug, net als Honey Dijon – dj, producer, veel gevraagd model en onvermoeibare activiste! Andere nieuwe namen zijn de Oekraïense Nastia, de Nederlander Reinier Zonneveld live en Talaboman, het duo bestaande uit John Talabot en Axel Boman!

Je mag je verwachten aan een vloedgolf van drum-’n-bass en jungle. Black Sun Empire komt terug, volgens velen het boegbeeld van de hardste, donkerste en meest experimentele drum-’n-bass. Andere nieuwe namen zijn Turno, een van de beste jonge talenten uit de Engelse underground drum-’n-bass, Billx, de maker van lieflijke ballades tegen 190 bpm, en Kings Of The Rollers, de supergroep die old school jungle brengt zoals je die niet vaak meer hoort. 

Uit de rockwereld, waar de gitaar het hoogste woord voert, heeft Black Lips toegezegd, een pionier van de dirty garage rock, en ook Fuzz, de band met onder meer de fenomenale Ty Segall, een god in de Californische garage scene. Ook de Chileense krautrockband Föllakzoid en een van de beste Franse rockbands van het moment, The Psychotic Monks, zakken naar Dour af! 

En dit is pas het begin! De volgende weken komen er nog een heleboel namen bij. Zodra er nieuws is, hoor je van ons.

Je kunt nog Early Bird-tickets kopen tot en met 23 januari 2020.
www.dourfestival.eu – #dour2020

You must be logged in to post a comment Login