Wallace Vanborn lanceert zijn langverwachte opvolger!

wallace-vanborn

5 jaar na “The Orb We Absorb” lanceert Wallace Vanborn zijn langverwachte opvolger. De voorgaande samenwerkingen met topproducers als David Botrill, Chris Goss, Peter Obbels, Mario Goossens en René Tinner waren onbetaalbare leerscholen die hun sporen nalieten.

Dit vakmanschap werd doorheen de jaren door het triumviraat gretig geabsorbeerd en voor het vierde Wallace Vanborn album in praktijk omgezet.

Op “A Scalp For The Tribe” keren de heren terug naar hun roots. Net zoals bij hun eerste langspeler, “Free Blank Shots” (2010), die tot stand kwam in een tot studio omgetoverd tuinhuisje, nemen Ian Clement, Sylvester Vanborm en Dries Hoof, 11 jaar later, opnieuw het heft in eigen handen om de plaat van productie te voorzien.

Met technische ondersteuning van Sebastian Omerson werden de 10 nummers die “A Scalp For The Tribe” vormen in de Number Nine studio opgenomen. De plaat werd gemixt door Koen Gisen in studio La Patrie en gemastered door Maor Appelbaum in Californië.

Het album is een staalkaart van wat de band doorheen de jaren heeft bereikt en wil een overbrugging vormen tussen de producties en sferen van de eerdere platen.

Het werkstuk combineert het rauwe, compromisloze buikgevoel van “The Orb We Absorb” en de spijkerharde strakheid en gelaagdheid van “Lions, Liars, Guns and God” met de speelsheid van “Free Blank Shots”.

Live

30/11, Ancienne Belgique (SOLD OUT)
8/02, We Are Open, Trix Antwerpen
7/03, De Warande, Turnhout
27/03, Vooruit, Gent
2/04, Nosta, Opwijk
9/04, Het Depot, Leuven

Check het album HIER.

You must be logged in to post a comment Login