Roland sluit op 13 december zijn feestjaar af @ De Grote Post Oostende!

roland-van-campenhout

Roland sluit op vrijdag 13 december zijn feestjaar af met een verjaardagsconcert in zijn lievelingsstad Oostende

Roland Van Campenhout – 75 lentes jong en still crazy after all these years – sluit zijn feestjaar af met een verjaardagsconcert in de stad die hem zo veel levensvreugde schonk en schenkt.

Roland stond in de jaren zestig in Oostende ‘op wacht’, zette er belangrijke stappen als beginnend muzikant en verloor er zijn hart aan de weidse zee. Overdag op post in de kazerne en ’s nachts -via de regenpijp boven de keuken- richting La Chèvre Folle waar Roland leerde jammen en een innige vriendschap met Arno ontstond. Roland vertoeft veel en graag in Oostende. Niet alleen tijdens zonovergoten Theater aan Zee dagen, maar ook op momenten dat de woeste zee fors tegen de dijk en de duinen inbeukt.

“Toen ik er begin jaren zestig mijn legerdienst deed, was Oostende voor mij de eerste kennismaking met een bruisende stad, een havenstad bovendien. Je had er de Ferryboten die volgepropt zaten met Engelsen. Zij zongen in de Langestraat luidkeels mee met de livemuziek die in de talrijke café’s op Decaporgels gebracht werd. Freddy Cousaert had er zijn club waar Engelse groepen optraden en waar je Amerikaanse soul kon horen lang voor het in de mode was. In La Chèvre Folle verzamelden de kunstenaars en Franse intellectuelen. En ik? Ik genoot met volle teugen van de bruisende stad. Wanneer ik nu in Oostende kom, proef ik nog steeds die verdwenen sfeer en voelt het voor mij als … thuiskomen”.

Muzikaal leeft Roland niet in het verleden. Hij is op zijn vijfenzeventigste muzikaal vrijer dan ooit. Eerder dit jaar verscheen de plaat ‘Folksongs from a Non-Existing Land’, een mysterieuze trip in de duistere en magische wereld van zijn schepper.

Bij de plaatvoorstelling waarmee Roland tweemaal de Gentse Minard uitverkocht, titelde Het Nieuwsblad: “Roland in de Minard: Magistraal Mooi”. ‘Magistraal’ sloeg op het eerste gebrachte nummer, ‘Mooi’ op het tweede en toen moest het concert nog beginnen. De aanwezigen werden omvergeblazen door de Mantra Blues van de Sound Magician en zijn vrije trawanten.

Welke muzikanten onze aangespoelde Oostendenaar op vrijdag 13 december precies zal meebrengen, weet hij zelf nog niet. Het zal van de getijden en de stand van de maan afhangen. Weet alvast dat hij je op een eigenzinnige trip zal meenemen.

De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be.

You must be logged in to post a comment Login