Nieuw album voor Omar Souleyman!

omars
Op 22 november komt het vierde studioalbum uit van Syrisch dance icoon Omar Souleyman: Shlon, wat Arabisch is voor “hoe” of letterlijk “welke kleur” betekent.

Luister hier naar de eerste single Layle.

Shlon bevat 6 nieuwe techno-meets-dabke songs die stuk voor stuk over romantiek en liefde gaan: in Layle worden vrouwenlippen bezongen, Shlon gaat over een intrigerende vrouw wiens kus 10 miljoen kussen waard is, Shi Tridin over een geliefde die alles over heeft voor de ander, Abou Zlilif over een mans bewondering voor een vrouw met groene ogen en blonde haren en Mawwal over de eeuwige liefde. Alle complexe techno-arrangementen komen van Hasan Alo en zijn gebaseerd op de hi-speed Koerdische en Arabische dabke, met uitzondering van Mawwal, dat een traditioneel trager ritme heeft.
Omar Souleyman was een zanger op bruiloften in zijn thuisland Syrië, tot de burgeroorlog daar uitbrak in 2011. Hij verhuisde naar Turkije en bracht in 2013 zijn debuut Wenu Wenu uit. Daanra volgden nog Bahdeni Nami (2015) en To Syria, With Love (2017). Hij werkte onder meer met Björk en Four Tet samen en stond op grote festivals als Glastonbury, Bonnaroo en dichter bij huis Pukkelpop. Sinds 2013 zet hij zich ook in voor het goede doel ‘Our Heart Aches’ for Syria.

You must be logged in to post a comment Login