Geen widgets gevonden in de zijbalk

Met veel goesting en honger vatten we de tweede festivaldag in het Oost-Vlaamse Zottegem aan. Er zijn toch een 25.000 mensen die de ronde van Frankrijk links laten liggen en kunnen genieten van jubileumeditie van Rock Zottegem. Het beloofde een goede muzikale dag te worden. Rock Zottegem programmeert zeer breed en dat was te merken aan de groepen die er stonden. Doorlopend is er aan de andere kant van de festivalweide een openlucht-discotheek te ontdekken, als partyzone voor de dance liefhebbers. Met een publiek dat er duidelijk zin in had.

Mooneye
Op dag twee opent ook een band uit de Nieuwe Lichting 2019. Mooneye is de nieuwe band rond de jonge songschrijver Michiel Libberecht. Maakt melancholische popmuziek. Mooneye kon zaterdag als eerste band onze hartslag de hoogte injagen. Met Thinking About Leaving een prachtig popnummer.

 

Boef
De Nederlandse succesrapper en vlogger is als tweede aan de beurt. Als Boef eindelijk het podium opstapt, gaat het helemaal los. De stoere Boef die de Mainstage in één handomdraai omtoveren tot een swingende, meezingende massa. De piepjonge meisjes en jongens zongen luid keels zijn tekstenwoord voor woord mee. Habiba, Slapend Rijk, Lauw…een hype is hij op dit moment via sociale media maar voor mij blijft het lauwe kost!

 

Walk Off The Earth
De eerste noten die Walk Off the Earth speelt, geeft je meteen een zonnig zomergevoel. Deze Canadese groep speelt vaak geniale covers waar ze via YouTube bekend door zijn geworden met het nummer Somebody that I used to know. Iedere cover wordt zuiver gespeeld en gezongen en krijgt een applaus. Maar ook de eigen nummers worden vlekkeloos ten gehore gebracht maar vallen iets minder in de smaak bij het publiek. Het was al duidelijk dat deze band iedereen maar dan ook écht iedereen laat dansen. Een hoop humor in combinatie met perfect gespeelde songs, zorgen ook nu weer voor een onvergetelijke avond.

 

Tears For Fears
Het Engelse duo Tears For Fears heeft in zijn loopbaan veel succes gekend in de jaren tachtig met hun hit Everybody Wants To Rule The World een Tijdloos klassieker! De show van vanavond staat met beide benen in het verleden. Met nummers als The Seeds Of Love, Woman In Chains, Mad World en shout…doen de jaren tachtig herrijzen uit stof en as! De tent schreeuwde vrolijk mee met Shout en alle hits uit hun glorietijden, nostalgie van de bovenste plank Voor velen een herinnering aan hun jeugd, helaas geen toelating voor de aanwezige pers om front stage beelden te schieten. Jammer want Tears For Fears zette er een zeer sterke performance neer…

Live
Eindelijk te zijn ze terug Live ze spelen terug in de oude bezetting! De nostalgie doet Rock Zottegem op zijn grondvesten daveren. Live is een Amerikaanse rockband die begin jaren negentig feurore maakte met enkele grote hits I alone, The dolphin’s cry, Lightning crashes… De hele tent staat The Drama mee te zingen. En hard ook. Nog harder Lightning Crashes een avondje meezingen en zwieren op alle bekende hits. Ed Kowalczyk is en blijft Live een rockband die elk festival platwalst met hun hits!

 

Interpol
Interpol heeft al enkele straffe voor programma’s gespeeld U2, The Cure en Coldplay… maar vanavond staan ze op eigen benen voor een volle tent op Rock Zottegem.al meteen een bewijs dat deze New Yorkers nog altijd tot de top van de post-punk behoren.de tent is vol van Enthousiasme als Interpol het podium bestijgt. Succes, Say Hello To The Angels en het prachtige Hands Away. Dit zijn maar enkele songs uit hun prachtige set! Interactie met het publiek is erbij na niet maar daar draait het bij Interpol niet om. Eens ze je op muzikaal vlak beet hebben, laten ze je niet meer los en nemen ze je mee op een trip van extase. Misschien iets te kort, al bij al was het wel een steengoed optreden, ongetwijfeld al een van de toppers.

 

Arsenal
Als kers op de taart wordt deze prachtige editie van Rock Zottegem 2019 afgesloten door het prachtige Belgische Asenal. Gejuich, Luid gejuich. Want Zanger John Roan en zangeres Leonie Gysel betreden het podium. Zangeres Leonie Gysel verleidde de hele tent met haar danspasjes en maakten er een waar feestje van! Niet enkel de eerste twee rijen, neen. De ganse tent danst, springt en zingt. Natuurlijk dragen de nummers bij tot succes Melvin, longee, Temul… Arsenal Live dat is energie op het podium en feest er rond. Song na song steeg de sfeer in de tent met een onwaarschijnlijke versie van Melvin.Frontman en spring in’t veld John Roan, en je krijgt een top optreden. Ook het enorm enthousiaste publiek zorgde daarvoor! Een waardige afsluiter van Rock Zottegem 2019 Bedankt Rock Zottegem, voor de heel geslaagde programmatie van deze 25 ste editie. Eind goed, al goed!

Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin