Geen widgets gevonden in de zijbalk

Whispering Sons, Niklas Paschburg, Crows, Mooneye, Dj St. Paul Civic, Conjunto Papa Upa, Willy Organ, Valley Maker, Scott Yoder Brlrs & Highkick Wizzard.

Zeggen dat 2019 het jaar van WHISPERING SONS is, is een understatement van formaat. Het begon dan wel eind 2018 met de release van hun debuutplaat ‘Image’, het is dit jaar dat ze de vruchten plukken van jarenlang zwoegen. En terecht want Whispering Sons is een originele band met een unieke sound en het is fantastisch dat zij de zondagavond het festival in stijl zullen afsluiten.

NIKLAS PASCHBURG is een duitse neo-klassieke pianist die vergelijkingen oproept aan Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Hij komt zijn debuut voorstellen. CONJUNTO PAPA UPA heeft roots in Venezuela en mengt die traditionele muziek met surf, psych, salsa, samba tot een spetterend geheel. DJ ST. PAUL weigert enige grenzen te aanvaarden in zijn DJ-sets, bij ons is hij vooral bekend van zijn sets en zijn eigen stage FOUR op Best Kept Secret.

VALLEY MAKER is mee op tour met Steve Gunn en mag zijn folkrock-songs ook bij ons aan een nieuw publiek presenteren. SCOTT YODER komt uit het Burger Records kamp en voorziet zijn psychopop van de nodige theatraliteit. In het hardere genre, meer bepaald punk en postpunk, verwelkomen we CIVIC en CROWS (één van de favoriete bands van John Talbot vanIdles).

Jong West-Vlaams talent krijgt ook ene plaats. HIGHKICK WIZZARD won vorig jaar Verse Vis “De Zwaarste Editie”. BRLRS is de band waarrond het momenteel allemaal te doen is in Oostende. WILLY ORGAN is een oneman-discoband en MOONEYE ontdekten we jaren geleden op ons buskerstage (als Mickey Doyle) maar heeft nu een grote toekomst voor zich.

Door Peter