Geen widgets gevonden in de zijbalk

Met haar krachtige lyrics en gouden stem kaart de Amerikaanse dichteres, activiste en soulzangeres het diepgewortelde racisme aan in haar heerlijke r&b-protestsongs. Het onderzoek van de moord op de Afro-Amerikaanse Mike Brown door een politieagent lag aan de basis van haar geprezen debuut ‘HEAVN’.

Op haar nieuwe album draagt elk nummer de naam van een cultureel veelbeduidende zwarte Amerikaanse figuur. Hiermee wil de zangeres aantonen dat de zwarte geschiedenis ondanks de ondertoon van beroering en pijn, een krachtige en vastberaden culturele erfenis nalaat. Jamila gaat op zoek naar de wortels van de zwarte artistieke expressie. ‘ZORA’, de eerste single van het nieuwe album, verwijst naar de Amerikaanse schrijfster Zora Neale Hurston. Haar ‘How It Feels To Be Colored’ liet een onuitwisbare indruk na op Woods en werd zo de inspiratie voor het nummer. ‘EARTHA’ verwijst naar de zangeres en activiste Eartha Kitt en ‘BASQUIAT’ staat voor de toonaangevende schilder en ‘MILES’ voor de legendarische jazztrompettist.

De woorden ‘Legacy!, Legacy!’ haalde ze uit een gedicht van Margaret Burroughs. ‘I just knew those words were the name of my next album,’ zegt Woods in een interview met Dazed. ‘Honouring all the people who came before, and asking the question: What will your legacy be?’

TICKETS

Door Peter