Met deze negen namen is affiche BRUSSELS SUMMER FESTIVAL compleet!

bsf2019

Son Lux! Tove Lo! MØ!
Hyphen Hyphen!  Krakin’ Kellys!  Tanaë!  Kikesa! Les Fatals Picards!  GRAViiTY! Mogli!

Met deze laatste negen namen is het programma van het Brussels Summer Festival helemaal compleet.  Deze feestelijke vijfdaagse vindt deze zomer plaats van 14 tot 18 augustus. 

De Amerikaanse cultband Son Lux heeft de voorbije tien jaar een unieke brug geslagen tussen postrock en americana, en is intussen uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde namen uit de hedendaagse indie-scene. We zijn bijgevolg bijzonder fier op het feit dat Ryan Lott en zijn vrienden naar het BSF komen om er hun met superlatieven overladen vijfde plaat Brighter Wounds voor te stellen. Lott bracht zopas overigens ook Box Set Vol.1. uit, een box met naast zijn eerste twee albums At War With Walls & Mazes en We Are Rising een indrukwekkend aantal onuitgegeven nummers.
Bij het BSF houden we er een open geest op na, en willen we in zoveel mogelijk uiteenlopende stijlen het beste van het beste strikken. Dat is zeker zo bij Tove Lo, de Zweedse zangeres die u kent als stem van de Major Lazer-hit ‘Blow That Smoke’, ondertussen goed voor meer dan 19 miljoen views op YouTube. Maar daarnaast zit Tove Lo momenteel middenin de opnamen van haar vierde soloplaat. Iets om naar uit te kijken! Nog een topstem uit de hitwinkel van Major Lazer is de Deense , eerder al bovenaan de charts met het aanstekelijke ‘Lean On’. Ook zij komt naar Brussel om er met haar dansbare electropop de temperatuur naar het kookpunt te loodsen.
Het uit Nice afkomstige Hyphen Hyphen is intussen al een jaar onderweg om hun tweede plaat HH te promoten, en hun met extra vitamines aangelengde versie van pop, electro, R&B en rock hoort gewoon thuis op ons podium. Het wordt één van de laatste kansen om het populaire gezelschap dit jaar aan het werk te zien.
Op het BSF is de sprong van electro naar geïnspireerde folk snel gemaakt: de Duitse revelatie Mogli geeft bijgevolg present. Ook de glamoureuze soulpop van onze landgenote Tanaë prikkelt de oren, net als de opgewekte keltische punk van Krakin’ Kellys. Tel daar nog de spookachtige rock bij van het Franse Les Fatals Picards, de opzwepende hiphop van Kikesa en de futuristische ambient-electro van GRAViiTY, en je weet meteen dat je deze zomer nergens zo’n veelzijdige affiche zal vinden dan die van het Brussels Summer Festival.


De volledige affiche: 

14/08 Christine and The Queens, Eiffel, Sein, Collectif 13, Glauque, Dampa, Krakin’ Kellys, Son Lux, Tove Lo, Les Fatals Picards
15/08 Booba, Feu! Chatterton, Caballero & JeanJass, Grand Blanc, Nana Adjoa, Columbine, Pomme, Stuck In The Sound, Martha Da’ro, Ozya
16/08 Giorgio Moroder, Hooverphonic, Manic Street Preachers, Whispering Sons, Gringe, Inüit, S.PRI Noir, Ykons, Lonepsi, Kikesa
17/08 Kyo, The Magician, The Avener (dj set), Vladimir Cauchemar, Suarez, Clou, Hyphen Hyphen, Tanaë, Graviity, Mogli
18/08 Lost Frequencies, Alvaro Soler, Rudimental, Mustii, Blanche, Alice et Moi, Le Manou, Rive, The Pirouettes, MØ

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login