Geen widgets gevonden in de zijbalk
Tussen The National, Elbow en Tindersticks in, nestelt The Slow Show zich in het indierocklandschap en pakken ze meesterlijk een steeds groter publiek in.
De band uit Manchester zag het levenslicht in 2011 en gooit al hoge ogen vanaf de release van hun debuut ‘White Water’ (2015), met onder meer het pakkende “Bloodline”. Het ingetogen en verfijnde kwartet levert elf krachtige en sferische tracks af, opgebouwd rond de diepe, zachte en zalvende stem van Rob Goodwin. Twee jaar later bevestigt The Slow Show met opvolger ‘Dream Darling’, die een monument in het genre werd dankzij gespannen ballads en rijkelijke arrangementen voor piano, koperblazers en strijkers. Begin dit jaar was er plots “Sharp Scratch” uit hun derde plaat ‘Lust and Learn’, die verschijnt op 30 augustus. Nadat ze onlangs een tot de nok gevulde Trix voor zich wonnen, komt The Slow Show dit najaar terug naar ons land voor een concert op 14 oktober in La Madeleine, Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 11u.

Door Peter