Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is zover: Reggae Geel 2019 komt eraan! Vorig jaar werd onze 40e (!) editie nog een groot feest – waarvoor proficiat en een dikke merci aan zowel medewerkers als bezoekers. En nu maken we dan de eerste namen voor dit jaar bekend. Het belooft weer een topeditie te worden. Eentje waarbij de temperaturen naar tropische hoogtes zullen stijgen.

Als headliner op zaterdag wordt niemand minder dan Buju Banton verwelkomd. Terug van 8 jaar en 7 maanden weggeweest en nu al wereldwijd bejubeld voor zijn Long Walk to Freedom-show die maar liefst 40.000 reggaefans uit de hele wereld naar Jamaica trok. Nu heeft Reggae Geel hem voor de allereerste keer kunnen strikken om een feestbom over onze weide te ontsteken! Met andere woorden: een niet te missen artiest tijdens dit festivalseizoen.

Ook vrijdag wordt een knaller, want dan zien we dancehall-legende Busy Signal op het hoofdpodium. Zorg dat je die dag zeker uitgeslapen bent en genoeg energy-smoothies drinkt om helemaal los te gaan tijdens zijn performance op de mainstage!

Natuurlijk zijn Buju en Busy niet de enige grote artiesten die je mag verwachten. Op vrijdag 2 augustus komen onder anderen The Congos, I Wayne, Bushman, Agent Sasco (ook bekend als Assassin), Kranium, en Warrior Sound voor sfeer zorgen. Namen als Richie Spice, David Rodigan meets King Jammy, Kumar, Keida, en nog vele anderen zie je op op zaterdag 3 augustus. Kortom: 2 dagen, 80 acts, en 4 podia vol reggae-genot!

Maar wat heeft Reggae Geel dit jaar eigenlijk nog meer in petto? Wel, we mogen met trots onze nieuwe Tallawah Stage voorstellen. Tallawah is de samenvoeging van de vroegere Yard en Skaville podia. Je kan er een mix van nieuw talent, akoestische sets, reggae-yoga-sessies, ska-artiesten en nog veel meer verwachten.

Er is ook goed nieuws voor wie er als de kippen bij wil zijn. De festivalcamping gaat namelijk al op donderdag 1 augustus om 18 uur open. En de kampeerders zullen zich daar niet hoeven te vervelen. Want diezelfde donderdagavond kan je in de One Love Tent aan de camping terecht voor de Pre-Party. Ja je leest het goed: een extra feestje om op te warmen!

Afspraak dus op Reggae Geel 2019, het festival dat bekend staat om zijn goede sfeer, lekker eten, leuke winkeltjes, eco-vriendelijkheid, fair-trade, en vooral veel samenhorigheid…

Meer nieuwe namen volgen binnenkort!

Door Peter