Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het was even wachten op de magische derde maar vandaag is het zover… Trixie Whitley’s nieuwe album LACUNA is uit!

Drie jaar na de release van ‘Porta Bohemica’ staat Trixie er sterker dan ooit met 11 eigenzinnige songs waarop haar kenmerkende stemgeluid en trefzekere teksten versterkt worden door een bedwelmende en verrassende mix van electronica en hypnotiserende beats.

LACUNA vormt voor de Belgisch-Amerikaanse Trixie Whitley zowel een vertrekpunt als een aankomst. “Een ode aan mijn 14-jarige zelf”, liet Trixie zich in een recent interview ontvallen, verwijzend naar de leeftijd waarop ze voor het eerst bewust een muzikale visie begon te ontwikkelen. Het gaat om een visie waarin ze plaats schept voor haar uiteenlopende muzikale invloeden, van de roots muziek waarmee ze als kind opgroeide tot de breakcore, ambiant instrumentals en hip hop die ze omarmde als jonge DJ.

Voor de opnames van dit album zocht Trixie haar toevlucht bij producer Little Shalimar, die achter de schermen mee de sound bepaalt van hip hop duo Run The Jewels. Deze samenwerking, en haar recente moederschap, dreven Trixie tot een andere, meer open manier van schrijven en werken. Voor de teksten haalde ze inspiratie bij de freestylers en beat poets waarmee ze in aanraking kwam: zonder al te veel voorbereiding je onderbewuste laten spreken en erop vertrouwen dat, met de juiste visie en blue prints, de woorden er dan vanzelf uitrollen.

Live gaat Trixie Whitley drukke maanden tegemoet. Op 16 april lanceert ze haar nieuwe album met een officiële release party in home town New York, en van 24 april tot 18 mei vergezelt ze dEUS alsspecial guest op een uitgebreide Europese tournee. Ze sluit deze eerste tour af met een aantal release shows in i, Nederland en België waaronder 2 shows in de Brusselse Ancienne Belgique. De show op 28 mei was binnen enkele dagen uitverkocht. Voor de show op 29 mei zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Trixie Whitley is, and has always been, about pushing buttons and boundaries, making you think while absorbing and balancing her artistic prowess. It’s part of a career that’s a marathon, not a sprint. The absorbing, challenging, sometimes even abrasive but always involving Lacuna is another mile-marker on it you’ll not soon forget.
– American Songwriter, on LACUNA (****)

Trixie Whitley is the real deal. A true artist, more concerned with mining deep emotional truths than fashions or conceits. Making Lacuna with her was deeply gratifying and I consider it one of the artistic highlights of my life. I’m very excited to share it with the world.
– Little Shalimar, on working with Trixie Whitley

Live
28/05, AB, Brussel (SOLD OUT)
29/05, AB Brussel

Door Peter