Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bazart gaat op tour door Nederland! De band bezoekt in maart 2019 onder andere Doornroosje, Tivoli Vredenburg en 013 Tilburg. Over Bazart is al veel gezegd en geschreven. U lust hen of u lust hen niet, maar het zijn echte popsterren. België weet al wie Bazart is, maar voor Nederland wordt het ook hoogtijd. Op de festivals deze zomer zorgden ze voor taferelen die deden denken aan zwart-wit beelden van The Beatles. Alleen hoorden we niet ‘Love Me Do’ maar ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel uit duizenden kelen mee ge brulde worden. Ze verleiden moeiteloos heel Vlaanderen, het Sportpaleis, Rock Werchter, zelfs de main stage van de grote weide van Pukkelpop, Bazart kreeg het allemaal voor elkaar! Het is de laatste jaren erg snel gegaan voor de driekoppige Nederlandstalige indie elektropop band van Mathieu Terryn zang, Simon Nuytten zang/guitar en Oliver Symons zang/synthesizer/gitaar. Het trio wordt deze avond bijgestaan door gitarist Daan Schepers bas en Robbe Vekeman drum. Twee jaar na de release van debuutplaat Echo, keren ze terug naar Nederland met een nieuw album genaamd 2 dat moet bewijzen dat Bazart geen eendagsvlieg is!

De band betreedt hier stipt om 21 uur het podium van poptempel 013 Tilburg, de show begon met Nodig een nummer uit het nieuwe album. Mathieu Terryn en co bouwde sfeer gestaag op met Ademnood en Echo. Ook de fans wisten van aanpakken want in Nacht en Lux toonden ze hoe goed ze de tekst kennen. Bazart kreeg de meezingende meisjes dan ook moeiteloos aan hun voeten! Bazart staat vol passie op het podium zo werkt de show hypnotiserend. En na enkele nummers volgt het ingetogen en dromerige nummer Onder ons met Eefje de Visser een pracht van duet. Waarbij het kippenvel meerdere malen over je armen loopt en vol overtuiging wordt uitgevoerd.de gigantische hit goud wordt tot tot laatst bewaart en waar de 013 volledig uit zijn dak gaat! Nummers uit Echo waren duidelijk geliefder dan nummers uit hun nieuw album 2! Nog 2 nummers Vijf dagen en Grip (Omarm me) nog een hoogtepunt en de show was ten einde. Bazart is niet bang om te experimenteren en dat leverde een boeiende show op. We zagen een band die Nederlandstalige muziek brengt van een hemels hoog niveau. Deze band bestaat uit klasse muzikanten, een frontman die door zijn verschijning op het podium zijn fans in een soort trance brengt, waaruit je niet meer wil of kunt aan ontsnappen. Nu hopen dat Nederland Bazart ook omarmt en dat ze dan traag naar de hemel mogen in plaats dan snel naar de hel!

Set1: Nodig – Ademnood – Echo – Intro – Nacht – Lux – Doet me toch iets – Tunnels – Voodoo – Zonde – Chaos – Onder ons (Eefje de Visser) – Goud – Vijf dagen – Grip (Omarm me)

Meis @ 013 Tilburg Het voorprogramma wordt verzorgd door het prachtige nieuwe Nederlandstalige Meis maakt melancholische popmuziek. Meis is het project van frontvrouw Aysha de Groot de kleindochter van Boudewijn. De twee andere leden van Meis Dennis Out en Viktor van Woudenberg. En Laat ons eerlijk zijn, openen voor Bazart is geen gemakkelijke opgave! Alhoewel ze nog vrij onbekend zijn, hebben ze hun strepen al verdiend. Zo wonnen ze In de zomer van 2018 al de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten. Aysha de Groot en band waren geweldig ze lieten met momenten zien dat ze ook konden rocken. Zelden gezien dat het volk zo mee was in het begin van de avond. Ik denk dat we nog vaak van Meis gaan horen, Wat mij betreft was gisteren Meis de ontdekking!

Report/Pix: ©Wim Wuyts

Door admin